Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jan van Houtpenning voor scheidend ambtenaar Ober uit Leiden

Datum nieuwsfeit: 16-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Jan van Houtpenning voor scheidend ambtenaar Ober

Burgemeester en Wethouders hebben de Jan van Houtpenning - een onderscheiding voor ambtenaren met bijzondere verdiensten - toegekend aan de heer N. Ober. De heer Ober verlaat de gemeentedienst na 40 jaar voor Leiden werkzaam te zijn geweest.
De heer Ober begon zijn loopbaan voor de klas; hij was eerst onderwijzer en later hoofd van de Lorentzschool. Halverwege de jaren zeventig werd hij beleidsmedewerker voor het onderwijs. Naast zijn functie als onderwijskundig adviseur en inspecteur voor het onderwijs maakte de heer Ober nog deel uit van vele schoolbesturen. Thans heeft hij nog zitting in de besturen van twee scholen voor speciaal onderwijs: de school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen "De Horst" en de "Korte Vliet", een school voor zeer moeilijk lerende kinderen. De laatste jaren was de heer Ober gedetacheerd bij de gemeente Leiderdorp vanwege de reorganisatie die bij de Dienst Cultuur en Educatie heeft plaatsgevonden. De heer Ober heeft in november zijn werkzaamheden bij de gemeente Leiderdorp beëindigd De Jan van Houtpenning is een onderscheiding voor ambtenaren die zich gedurende een groot aantal jaren bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeente.
Wethouder Buijing (Onderwijs) zal de penning uitreiken tijdens een afscheidsbijeenkomst op dinsdag 15 januari a.s., 16.30 uur, in de koffiekamer (2e etage) van het stadhuis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie