Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ongelukkige uitspraak advocaat van de NAM

Datum nieuwsfeit: 16-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nederlandse Aardolie Maatschappij
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse Aardolie Maatschappij


Wednesday 16 January 2002: Ongelukkige uitspraak

Op 8 januari j.l. is door onze advocaat in de zitting bij de Raad van State het Overlegorgaan Biesbosch betiteld als "een veredelde boswachter met een zak geld". De NAM betreurt deze uitspraak, zeker als daaraan de conclusie zou worden verbonden dat de NAM maatschappelijke meningen zou willen bagatelliseren. Dat is allerminst het geval.

De Raad van State zitting ging over twee vragen. De eerste vraag was of het Overlegorgaan Biesbosch juridisch de status van belanghebbende heeft. De ongelukkige vergelijking van onze advocaat werd in die context gemaakt. Maar NAM blijft het Overlegorgaan Biesbosch feitelijk als gesprekspartner beschouwen. De NAM blijft ook staan voor haar uitgangspunt in overleg met de vergunningverlenende instanties en belanghebbenden te bepalen of en hoe eventuele activiteiten onder of van buiten het natuurpark de Biesbosch kunnen worden uitgevoerd.

De tweede vraag waar thans het oordeel van de Raad van State over wordt gevraagd, is op welk moment de vergunningverlenende instantie moet oordelen over de mogelijke effecten op milieu en natuur. Moet dit gebeuren in het kader van de algemene boorvergunning voor het hele concessiegebied? Of pas wanneer vergunning wordt gevraagd voor een concreet boorplan en een specifieke boorlocatie? De NAM is van mening dat een beoordeling van de effecten op milieu en natuur pas in dat tweede stadium zinvol kan worden gemaakt - en dat dit ook het systeem van de wet is.

Assen, 16 januari 2002

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie