Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Huldiging Enschedese kampioenen 2001

Datum nieuwsfeit: 16-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Enschede
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Enschede

Sportgala 2002: Sport ontmoet Sport

Enschede, 15 januari 2002

Huldiging Enschedese kampioenen 2001

Op woensdag 16 januari huldigt het gemeentebestuur, tijdens het jaarlijkse sportgala, de sporters uit Enschede die een Nederlands kampioenschap of hoger hebben behaald in 2001. Daarnaast reikt wethouder Marco Swart van Sport de Auke Vleer bekers uit voor de beste Enschedese sportprestatie en het sporttalent 2001. Ook wordt dit jaar weer de sportwaarderingsprijs uitgereikt.
De feestelijke avond (aanvang 20.00 uur) wordt gehouden in de TOS lounge van het Arke Stadion. De Enschedese sporters, sportverenigingen en andere genodigden kunnen tevens genieten van demonstraties van diverse takken van sport.

Elk jaar zet het gemeentebestuur van Enschede de Nederlandse, Europese en Wereldkampioenen uit de gemeente extra in het zonnetje tijdens het Sportgala. Ook worden dan de Auke Vleer prestatiebeker en de Auke Vleer aanmoedigingsbeker uitgereikt. De prestatiebeker gaat naar een persoon, groep of vereniging uit Enschede die een sportieve topprestatie heeft geleverd. De aanmoedigingsbeker gaat naar een persoon, groep of vereniging uit Enschede die een stimulans nodig heeft of het afgelopen jaar een stimulerende invloed op het Enschedese sportleven heeft gehad.
Naast deze twee prijzen zal wethouder Swart ook de Sportwaarderingsprijs overhandigen aan een Enschedese vereniging of instelling, die zich in een specifiek jaar dan wel voor een langere periode, bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de sport.

De voordracht voor de verschillende prijzen wordt, op verzoek van de Raad van Advies voor de Sport, gedaan door de sportredactie van de plaatselijke pers in samenspraak met de Producteenheid Sport van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling.

Genomineerden Auke Vleer prestatiebeker:

* Nelly van Raamsdonk (Europees kampioen touwtrekken)
* Lotty Seelen (Nederlands kampioen tennis dames enkel)
* F.C. Twente (Winnaar KNVB beker voetbal)
* Riena Vaanholt (Wereldkampioen touwtrekken)
Genomineerden Auke Vleer aanmoedigingsbeker

* Marco Pallencaoë, 17 jaar (judo, diverse eervolle plaatsen)
* Rianne Guichelaar, 18 jaar (waterpolo, was jeugdinternational Jong Oranje en is nu opgenomen in A-selectie)

* Eva Schakel, 15 jaar (volleybal 2e divisie, Nederlandse volleybalschool A-jeugd)

* Maikel Visser, 15 jaar (voetbal, doelman Jong Oranje onder 15 jaar)


---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie