Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Concept herinrichting Haagse Markt en Haagweg Breda

Datum nieuwsfeit: 16-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Breda

16-01-2002

Voorlopig ontwerp herinrichting Haagse Markt en Haagweg gereed

Het college van burgemeester en wethouders heeft het voorlopig ontwerp voor de herinrichting van de Haagse Markt en de Haagweg (tot de Esserstraat) vrijgegeven voor consultatie.
In overleg met de klankbordgroep Princenhage is een programma van eisen opgesteld die grotendeels verwerkt zijn in het voorlopig ontwerp. Met name het historische karakter van het gebied, de kleinschaligheid en het verkeer en parkeren hebben de aandacht gekregen.

Kort samengevat komt het voorlopig ontwerp op het volgende neer:

· De rijbaan van de Haagweg en de Haagse Markt zullen van gebakken rode klinkers worden voorzien, waarbij het profiel versmald wordt, ten gunste van een breder voetpad.
· Rond de dorpspomp en het raadhuis zullen granietkeien worden gebruikt om het historische karakter te versterken. · Een aantal lindes zal worden verplant. Naast de dorpspomp zullen leibomen worden geplant.
· Grote blikvanger wordt een historische lantaarn op het midden van de Haagse Markt.
· De overige lantaarns die zullen worden geplaatst en opgehangen, hebben een historisch karakter.
· De bloemenkraan zal worden verplaatst naar het parkeerterrein op de Haagse Markt.
· Op de Haagse Markt komen 35 parkeerplaatsen (nu 26).
· Op de Haagweg (tot Esserstraat) komen 20 parkeerplaatsen (nu 45).

Middelen en planning
In het Meerjareninvesteringsplan (MIP) is een bedrag gereserveerd van
1.380.000,- (ca.
e 626.216). In december 2001 heeft het college besloten hieraan een bedrag toe te voegen van e 181.512,09 dat gedekt wordt uit de MIP-post Verkeer en fiets, jaarschijf 2003.
Afhankelijk van het beschikbaar stellen van krediet door de gemeenteraad en afhankelijk van het weer te zijner tijd, is de start van de werkzaamheden gepland op begin februari 2003.

Het voorlopig ontwerp ligt ter inzage op het Stadskantoor bij de balie Voorlichting en op het Meldpunt Zuidwest aan de Tuinzigtlaan. Tevens zal een consultatiebijeenkomst worden georganiseerd. Bewoners worden hierover deze week geïnformeerd via een Breda-Bericht.

Breda, 16 januari 2002

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie