Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie Groningen krijgt een digitale risicokaart

Datum nieuwsfeit: 16-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Programmabureau Advies Overheid.nl
Zoek soortgelijke berichten

Programmabureau Advies Overheid.nl

De provincie Groningen krijgt een digitale risicokaart.

De kaart laat zien welke risicogebieden er in de omgeving van bijvoorbeeld - een brand zijn. Hulpdiensten kunnen onderweg naar een melding vast nakijken hoe het gebied eruit ziet. Ook lpg-installaties, scholen en woningen worden op de kaart vermeld. Op www.fryslan.nl is sinds oktober reeds een digitale risicokaart te zien.

Commissaris van de koningin in Groningen, Hans Alders, is volgens het Groninger Dagblad tevreden over de veiligheidsplannen van de 25 Groningse gemeenten. Wij hebben veel gedaan aan crisismanagement. Wij doen dat op een nieuwe manier. Wij waren wel gewend om bijvoorbeeld de risico's van afzonderlijke bedrijven op industrieterreinen in kaart te brengen, maar we keken niet naar de samenhang. Bij een ramp kun je natuurlijk domino-effecten krijgen en die brengen we nu ook in beeld, aldus Alders.

Bij het opfrissen van het veiligheidsbeleid kwam Alders volgens eigen zeggen verbazingwekkende dingen tegen. Een voorbeeld? Burgemeesters die vanwege bezuinigingen geen mobiele telefoon hadden. Of gemeentehuizen waar geen noodaggregaat was. Zulke dingen kunnen natuurlijk niet, aldus Alders tegenover het Groninger Dagblad. (bron: Binnenlands Bestuur Online)

www.ictu.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie