Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vervolg fiets-veegacties op het Stationsplein Alkmaar

Datum nieuwsfeit: 16-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Alkmaar
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Alkmaar


16 januari 2002

Vervolg fiets-veegacties op het Stationsplein

Vanaf week 4 (21 - 25 januari) worden (brom)fietsen die op het Stationsplein in Alkmaar staan verwijderd. Op deze plek mogen geen fietsen worden gestald. Toch wordt dat regelmatig gedaan. Hierdoor is de bereikbaarheid van de winkels en de perrons bij het Station erg moeilijk. Om het station bereikbaar te houden gaat de gemeente deze 'fout geparkeerde' fietsen weghalen tijdens zogenoemde 'veegacties'. Fietsen die zijn verwijderd kunnen tegen betaling van 11,- weer worden opgehaald.

Voor het terug krijgen van de verwijderde fiets dient men een legitimatiebewijs en de fietssleutel mee te nemen. De (brom) fietsen worden opgeslagen op het rangeerterrein van de NS. De ingang ligt bij de splitsing Hoeverkade/ v.d Kaaijstraat. Voor een afspraak om de fiets op te halen kunt u het telefoonnummer (072) 548 93 00 bellen.

Eind oktober, begin november 2001 is de gemeente gestart met veegacties. Tijdens deze eerste actie zijn er 150 fietsen verwijderd. Om er voor te zorgen dat het Stationsplein verschoont blijft van (brom)fietsen gaat de gemeente regelmatig veegacties houden. Dit betekent dat niet iedere actie meer wordt aangegeven, maar dat er willekeurig acties plaatsvinden. Op deze wijze hoopt de gemeente dat eigenaren hun fietsen op de daarvoor bestemde plaatsen zetten, om te voorkomen dat ze hun fiets kwijt raken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie