Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: Friesland

Datum nieuwsfeit: 16-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 16-01-2002
Politieberichten van 15/1 (13.00) t/m 16/1 (07.00)

Wolvega: verkeerscontrole
Dinsdag tussen 07.00 en 12.00 uur werd op verschillende plaatsen binnen de bebouwde kom van Wolvega een verkeerscontrole gehouden. 6 bestuurders kregen een bekeuring ter zake het niet in orde hebben van hun verlichting, twee voor het niet dragen van de autogordel, één voor het niet verlenen van voorrang en één voor een verlopen APK-keuring.

Rijksweg A7: te snel, rijbewijzen ingevorderd
Dinsdag omstreeks 13.55 zag de politie op de Rijksweg A7 bij Drachten twee autos met grote snelheid rijden. Het leek alsof ze bij elkaar hoorden. Bij Drachten namen ze afslag De Haven. Beide wagens reden 191 kilometer per uur. Op het Molenend werden de ators aan de kant van de weg gezet. Ze bleken toch niet bij elkaar te horen. De voorste auto, bestuurd door een 33-jarige inwoner van Leek, verklaarde zich opgejaagd te voelen door de tweede auto. De twee auto, bestuurd door een 35-jarige inwoner van Kommerzijl, verklaarde dat hij de eerste wagen wilde inhalen maar dat deze steeds links bleef rijden. De politie heeft de beide bestuurders op hun verantwoordelijkheid gewezen, verteld dat ze geen steekhoudende argumenten hebben en van beide te snelle rijders is het rijbewijs ingevorderd.

Lemmer: inbraak vakantiewoning
Tussen 2 en 15 januari is ingebroken in een vakantiewoning aan de Plattedijk. Men kwam binnen door een raampje in te slaan. Er wordt een televisie vermist. Aangifte is gedaan door een 20-jarige inwoonster van Balk.

Leeuwarden: winkeldievegge aangehouden
Dinsdag omstreeks 16.00 uur zag een politieman dat een 36-jarige inwoonster van Leeuwarden twee kussens, met een waarde van 24 euro per stuk, wegnam uit een winkel aan de Voorstreek. Hierop is de verdachte aangehouden en overgebracht naar het bureau. Aangifte werd gedaan door een 53-jarige inwoonster van Sneek. De zaak is afgedaan via kort-om.

Leeuwarden: twee aanhoudingen na winkeldiefstal Dinsdag omstreeks 12.50 uur werden twee inwoner van Franeker, beiden 15 jaar, aangehouden voor diefstal in een winkel aan de Nieuwestad. Ze hadden twee sjaals meegenomen ter waarde van 22,02 en 9,99 euro, evenals twee paar handschoenen van 9,99 en 18,13 euro. Ze zijn overgebracht naar het bureau, dat ze na een halt-afdoening weer konden verlaten. Aangifte is gedaan door een 39-jarige inwoner van Zwolle.

Lemmer: aanrijding met letsel
Dinsdag omstreeks 17.45 uur reed een 18-jarige bestuurder van Easterga met een tractor over de Straatweg richting Follega. Hij reed achter een lijnbus, door een versmalling. Ook een 85-jarige automobilist uit Lemmer wilde, vanaf de andere kant, de versmalling passeren. Waarschijnlijk heeft hij de tractor niet gezien. Na het passeren van de bus stuurde de man tegen het linkervoorwiel van de trekker. Hij liep een lichte verwonding aan de hand op. De auto is afgesleept.

Drachten: diefstal van auto
Dinsdag tussen 18.00 uur en 21.30 uur werd een personenwagen, een zwarte Opel Astra, met het kenteken 26 HT HT, gestolen van een parkeerterrein aan de Oliemolenstraat. Aangifte is gedaan door een 46-jarige inwoonster van Surhuisterveen.

Oranjewoud: diefstal jas en portemonnee
Dinsdagavond werd een jas en portemonnee gestolen uit een kleedkamer van een sportgebouw aan de C. van Marxveldlaan. Ontvreemd werden identiteitspapieren, een headphone, een bril en sleutels. Aangifte is gedaan door een 52-jarige inwoner van Drachten.

Leeuwarden: auto in beslag genomen
Woensdag omstreeks 00.25 uur zag de politie een 33-jarige inwoner van Hempens rijden in een bestelbus op de C. Fabritiusstraat. De man werd gecontroleerd en bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Omdat dir de vierde keer in een jaar tijd is dat de man werd aangehouden zonder rijbewijs is zijn voertuig in beslag genomen.

Heerenveen: diefstal uit auto
Dinsdagavond is ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Woudsingel. Men heeft met een steen het rechter voorportierraam ingegooid. Gestolen werd een gsm. Aangifte werd gedaan door een 62-jarige inwoner van Heerenveen.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Woensdag omstreeks 01.45 uur werd een 25-jarige automobilist uit Sint Jacobiparochie gecontroleerd. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 355 ug/l, goed voor een rijverbod van drie uren.

Beetsterzwaag: aanrijding
Woensdag omstreeks 05.35 uur verloor een vrachtwagen, in de buurt van de afslag Oudehaske, op de Rijkswg A7, twee velgen van de achterste linkeras. Deze werd gewaarschuwd door een andere vrachtwagenbestuurder. Een personenwagen, bestuurd door een 50-jarige inwoner van Groningen, raakte waarschijnlijk een van de banden en raakte, samen met drie inzittenden, in de sloot langs de A7, even voorbij de afslag Beetsterzwaag. Verder persoonsgegevens ontbreken.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie