Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Binnensticht

Datum nieuwsfeit: 16-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-01-2002
Politieberichten district Binnensticht, 10.00 uur

Inbrekers aangehouden

BUNNIK- Op woensdagochtend werden drie mannen aangehouden die vermoedelijk een inbraak(en) hebben gepleegd.

Agenten waren op weg naar een mogelijke inbraak in een bedrijf in Odijk. Op weg naar deze melding moesten de agenten op de Stationsweg wachten voor de gesloten spoorbomen en zagen aan de andere kant van de spoorbomen een auto staan met hierin een aantal bekenden. Eén van agenten liep naar de auto toe en zag in de auto een koevoet liggen.

Op dat moment renden de vier inzittenden hard weg. Kort hierop konden twee mannen, beiden 20 jaar oud en afkomstig uit Zeist, worden aangehouden. Na een korte achtervolging kon een 19-jarige man uit Zeist worden aangehouden op het Kosterijland. De mannen zijn ingesloten voor verhoor. De vierde man, waar de identiteit van bekend is, wist te ontkomen. In de auto lagen inbrekerswerktuigen en werden verschillende kantoorartikelen aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn.

Onderzoek wees uit dat er niet was ingebroken in het bedrijf in Odijk.

Krattendief aangehouden

BUNNIK- Op dinsdagmiddag werd een 24-jarige man aangehouden nadat hij een krat had gestolen bij een bedrijf.

Een medewerker van een bedrijf zag omstreeks 12.45 uur dat de 24-jarige man uit Utrecht met een krat met lege flessen vandoor ging op zijn fiets. Deze krat was echter eigendom van het bedrijf gelegen aan de Weg naar Rhijnauwen.

De medewerker van het bedrijf stapte in zijn auto en reed achter de man aan. Bij een winkel in Bunnik zag de medewerker dat de Utrechter de krat inleverde en hier geld voor kreeg.

De politie werd gewaarschuwd en de man kon worden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie