Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eén waterbedrijf voor Amsterdam, Amstelveen en Ouder-amstel

Datum nieuwsfeit: 16-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam

Één waterbedrijf voor Amsterdam, Amstelveen en Ouder-amstel

Het college van B&W heeft ingestemd met de overname door Gemeentewaterleidingen Amsterdam (GWA) van het Waterbedrijf Amstelveen en het Waterbedrijf Ouder-Amstel. De bewoners van Amsterdam, Amstelveen en Ouder-Amstel drinken al jarenlang water uit dezelfde bronnen van GWA. De bronnen waren hetzelfde, de leveranciers en de tarieven waren dat niet. Om aan deze ongelijkheid een einde te maken heeft de gemeente Amsterdam de waterbedrijven van Amstelveen en Ouder-Amstel overgenomen.

De overname is een voortvloeisel uit het Provinciaal Reorganisatieplan Openbare Drinkwatervoorziening Noord-Holland uit 1995. GWA hanteert andere tarieven dan Amstelveen en Ouder-Amstel. Na de overdracht ontstaat er één verzorgingsgebied voor de drinkwaterdistributie van Amsterdam, Amstelveen en Ouder-Amstel, met uiteindelijk dezelfde tarieven. Voor de bewoners van Amstelveen betekent dit bijvoorbeeld dat het vastrecht weer ingevoerd gaat worden. Dit gebeurt echter over een periode van vijf jaar, zodat de financiële gevolgen nauwelijks merkbaar zijn. De nieuwe tarieven voor Amstelveen en Ouder-Amstel worden per 1 maart 2002 van kracht. Voor de Amsterdamse afnemers blijven de tarieven onveranderd. Met de overnames is een bedrag gemoeid van 13 miljoen Euro voor Amstelveen en 113.000 Euro voor Ouder-Amstel.

Behandeling in de raadscommissie is op 31 januari en in de gemeenteraad op 13 februari.

Herbert Raat


© gemeente Amsterdam - 16-01-2002

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie