Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

B&W Amsterdam geven Handboek Beheer en onderhoud vrij

Datum nieuwsfeit: 16-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam


'Kwaliteit moet je koesteren': een aanpak voor beheer van de openbare ruimte van de binnenstad

'Kwaliteit moet je koesteren': een aanpak voor beheer van de openbare ruimte van de binnenstad

Het college van B&W heeft het Handboek Beheer en Onderhoud voor de binnenstad vrij gegeven voor een expertmeeting met deskundigen. In dit handboek is het beheer en onderhoud van de openbare ruimte vastgesteld. Daarmee sluit het handboek aan bij het al in juli 2000 vastgestelde Handboek Inrichting Openbare Ruimte (HIOR) waarin de kwaliteit van de inrichting van de openbare ruimte is geregeld. In het Handboek Beheer en Onderhoud ligt de nadruk op het aspect 'Heel'. De aspecten 'Schoon' en 'Juist gebruik' komen later aan de orde.

Met het tot stand komen van dit handboek is de Dienst Binnenstad erin geslaagd van een emotionele beleving een rationalisatie te maken. Er is een methode ontwikkeld om de onderhoudskwaliteit van de openbare ruimte te beschrijven en er zijn keuzes gemaakt om in verschillende gebieden van de binnenstad tot een verschillende onderhoudskwaliteit te komen.

Herbert Raat


© gemeente Amsterdam - 16-01-2002

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie