Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Drugsdealer aangehouden in Delfzijl

Datum nieuwsfeit: 16-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Delfzijl 16-01-2002
Drugsdealer aangehouden
Gestolen spullen in ruil voor drugs

Woensdag 16 januari 2002

De politie in Delfzijl heeft met de aanhouding van een 35-jarige man uit Delfzijl een einde gemaakt aan een omvangrijke handel in harddrugs in Delfzijl Noord. De verdachte heeft tegenover de politie bekend dat hij ruim een half jaar lang dagelijks harddrugs heeft verkocht vanuit woningen aan de Spaansestraat en de Portugesestraat in Delfzijl. De verdachte werd medio december door de politie aangehouden. Bij huiszoekingen werden harddrugs en gestolen goederen aangetroffen. Naast de hoofdverdachte werden in hetzelfde onderzoek zijn 39-jarige broer, zijn 33-jarige vrouw alsmede acht harddruggebruikers aangehouden.

De politie kwam de handel van de verdachte eind vorig jaar op het spoor tijdens een onderzoek naar auto-inbraken in Delfzijl. Bij dat onderzoek kwam naar voren dat van de Nederlands Antillen afkomstige harddrugs in Delfzijl werd verhandeld. Naar aanleiding daarvan werd in oktober vorig jaar op Schiphol een verdachte aangehouden die in het bezit bleek te zijn van ongeveer een kilo cocaïne Daarnaast bleek deze man ongeveer 200 gram harddrugs in bolletjes te hebben ingeslikt. Een deel van deze partij drugs was bestemd voor de handel in Delfzijl. De politie startte een onderzoek waarbij bleek dat de 35-jarige verdachte op grote schaal harddrugs heroïne en cocaïne verkocht aan de diverse harddrugsgebruikers uit Delfzijl. Nadat voldoende bewijs tegen de man was verzameld werd hij op 19 december aangehouden. Bij huiszoeking in de woning van de verdachte, die op dat moment juist was verhuisd naar de Zeis in Delfzijl, werden naast 60 gram harddrugs voor enkele duizenden guldens aan huishoudelijke apparatuur, gereedschap en sieraden aangetroffen. Onderzoek wees uit dat veel van deze goederen waren gestolen bij diverse winkels in Delfzijl en Appingedam en door junks als betaalmiddel werden gebruikt.

Vorige week werd de 39-jarige broer van de hoofdverdachte aangehouden. Hij wordt verdacht van het geven van gelegenheid tot het handelen in harddrugs. Nadat de verdachte vanuit zijn woning aan de Spaansestraat dealde gebruikte hij later de woning van zijn broer aan de Portugesestraat als dealadres. Al eerder werd de 33-jarige vrouw van de verdachte aangehouden. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt voor heling. Politieonderzoek heeft aangetoond dat de vrouw heeft meegeprofiteerd van de gestolen spullen en de verkoop daarvan die haar man als betaalmiddel voor drugs accepteerde.

Gedurende het onderzoek werden acht harddruggebruikers uit Delfzijl, vijf mannen en drie vrouwen in de leeftijd van 27 tot 44 jaar aangehouden. Naast het kopen en het in bezit hebben van harddrugs worden zij verdacht van het vervoeren van drugs respectievelijk het stelen van winkelgoederen voor de betaling van drugs.

De 35-jarige hoofdverdachte zit nog vast. Tegen hem is door de rechtbank een bevel tot gevangenhouding uitgevaardigd. Zijn 39-jarige broer zit ook nog vast. Hij had nog een gevangenisstraf van 74 dagen openstaan en is na verhoor overgedragen aan de parketpolitie. De andere negen verdachten zijn na het afleggen van een verklaring heengezonden.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (0.13 euro p/m).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie