Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Sittard

Datum nieuwsfeit: 16-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 16-01-2002 Politieberichten district Sittard (HP 14.05 uur) Woensdag 16 januari 2002

Geleen, onder invloed met auto tegen boom:
Een 39 jarige inwoner van Geleen is dinsdag 15 januari 2002 kort voor middernacht met zijn auto op de Rijksweg te Geleen tegen een aan de rechterzijde van de weg staande boom gereden. Het bleef gelukkig alleen bij een zwaar beschadigde auto en enkele gekneusde ribben. De bestuurder bleek onder invloed zijn auto te hebben bestuurd. De automobilist uit Geleen reed dinsdag kort voor middernacht over de Rijksweg Noord te Geleen. Hij raakte daar de macht over het stuur kwijt nadat op een verkeersplein met de wielen over een vluchtheuvel werd gereden. De auto werd onbestuurbaar en botste frontaal tegen aan de rechterzijde van de weg staande boom. De bestuurder werd door personeel van een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht waar bleek dat hij alleen een paar ribben gekneusd had opgelopen. De bestuurder werd daarna door de politie aangehouden omdat hij onder invloed van alcoholhoudende drank verkeerde. Aan het politiebureau gaf de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aan van 1.3 promille. Tegen de inwoner van Geleen werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts. Zijn zwaar beschadigde auto werd door een takelbedrijf weggesleept.

Sittard, rijden onder invloed:
Een 20 jarige automobilist uit Sittard is woensdag 16 januari 2002 door de politie aangehouden nadat hij op Duits grondgebied op de vlucht was geslagen voor de Duitse politie. De automobilist wist aan zijn achtervolgers te ontkomen, maar kon op aanwijzing van een getuige door de politie uit Sittard worden aangehouden. Bij een routinecontrole omstreeks 01.00 uur op Duits grondgebied ging de bestuurder van een Nederlandse auto aan de haal voor de Duitse politie en wist aan zijn achtervolgers te ontkomen. Hij reed daarop de grens over en parkeerde zijn auto in een grasveld aan de Dagobertstraat te Sittard. Hij sloot zijn auto af en liep weg. Echter een getuige had de vreemde manier van parkeren gezien en zag kort daarna een politiepatrouille rijden. De getuige verstrekte een goed signalement van de bestuurder die kort daarna aangehouden kon worden bij een onderzoek in de omgeving.
De aangehouden automobilist bleek behoorlijk naar het gebruik van alcohol te ruiken waarna hij aan het politiebureau dan ook een ademanalyse diende te ondergaan. De uitslag van de analyse gaf een alcoholpromillage aan van ruim 1.3 promille. Tegen de inwoner van Sittard wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs werd daarbij ingevorderd. Na verhoor werd hij in vrijheid gesteld.

Beek, winkeldief aangehouden:
Een 49 jarige inwoner van Stein is dinsdagmiddag 15 januari 2002 door de politie aangehouden na het plegen van een winkeldiefstal. Personeel van een drogisterij gevestigd aan de Markt te Beek zag een klant diverse parfumartikelen wegnemen. Nadat deze artikelen aan de kassa niet afgerekend werden en de klant de winkel wilde verlaten werd hij aan de uitgang ter verantwoording geroepen. Hij bleek voor ruim 170 Euro parfumartikelen weggenomen te hebben. De gewaarschuwde politie nam de winkeldief mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. De inwoner van Stein zal zich in het kader van snelrecht op korte termijn bij de officier van Justitie moeten verantwoorden. Zijn aanwezigheid in de winkel wordt door de drogisterij niet meer gewenst. Hij kreeg een winkelverbod opgelegd.

Sittard, boete voor winkeldief:
Een 49 jarige inwoner van Elsloo heeft van de politie een boete van 115 Euro opgelegd gekregen na het plegen van een winkeldiefstal. De inwoner van Elsloo bezocht dinsdagmorgen 15 januari 2002 een bouwmarkt aan de Dr. Nolenslaan te Sittard. Tijdens het winkelen stak de klant een autolampenset met een waarde van enkele Euro in zijn kleding en vergat deze per ongeluk af te rekenen. Althans dat was zijn lezing. Personeel verklaarde dat de diefstal bewust werd gepleegd. De gewaarschuwde politie nam de inwoner van Elsloo mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Hij kreeg in het kader van afhandeling snelrecht een boete opgelegd van 115 Euro. Na verhoor kon hij huiswaarts. De lampenset is terug naar de rechtmatige eigenaar.

Elsloo, auto bij aanrijding gekanteld:
Op dinsdag 15 januari 2002 omstreeks 18.15 uur heeft op de Burgemeester van Mulkenstraat te Elsloo een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenautos. Een 34 jarige automobiliste uit Geulle verleende op de kruising Burgemeester van Mulkenstraat en de Mgr. Darbergstraat geen vrije doorgang aan een 54 jarige automobiliste uit Elsloo. Door de botsing kantelde de auto van deze laatste waarbij de bestuurster enkele schaafwondjes aan haar hoofd opliep. Vermoedelijk is de gekantelde personenauto rijp voor de sloop. Deze moest door een bergingsbedrijf worden weggesleept. De auto van de tegenpartij liep slechts lichte schade op.

Sittard, getuigen verkeersongeval gezocht:
Een 32 jarige inwoner van Sittard is dinsdag 15 januari 2002 in het Maasland ziekenhuis in Sittard opgenomen nadat deze werd aangereden door een onbekend gebleven personenauto.
De fietser reed omstreeks 18.15 uur over de Parallelweg in de richting van de Verlengde Heinse weg te Sittard. Daar werd de fietser van achteren ingehaald door een personenauto die de fietser vermoedelijk in het voorbij rijden even heeft getoucheerd. De fietser raakte hierdoor uit balans en kwam daarna met zijn fiets ten val. De fietser werd door een klapgetuige huiswaarts gebracht en kort daarna door zijn ouders naar het Maasland ziekenhuis te Sittard getransporteerd. Hij bleek een zware hersenschudding opgelopen te hebben en moest daardoor opgenomen worden. De veroorzaker van het verkeersongeval is van de ongevalsplek weggereden zonder zich te bekommeren om het achtergebleven slachtoffer. Het zou een groot model personenauto moeten betreffen met de kleur beige/bruin.
De politie is op zoek naar mogelijke getuigen die het verkeersongeval hebben zien plaatsvinden. Deze kunnen contact opnemen met de politie in Stein telefoon 0900-8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie