Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe gids voor hergebruik Milieu & Afval Breda

Datum nieuwsfeit: 16-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

16-01-2002

Nieuwe gids voor hergebruik
Het gemeentelijk samenwerkingsverband Milieu & Afval, regio Breda, heeft een gratis hergebruikgids samengesteld. Deze bevat een overzicht van bedrijven, winkels en particulieren die aan hergebruik en samengebruik doen om daarmee de werkgelegenheid te bevorderen en het milieu te ontlasten.

De gids bevat adressen van organisaties en bedrijven in de regio die spullen inzamelen, te koop aanbieden of uitlenen. Rubrieken die zijn opgenomen zijn onder andere meubels en huisraad, kinderkleding en speelgoed, boeken en muziek, gereedschap en gebruikte bouwmaterialen.

Niet opgenomen zijn adressen van rijwielhandelaren die tweedehands fietsen verkopen, antiekzaken, bibliotheken en schoenmakers. Verder zijn de adressen niet bedoeld om onder andere oud papier, glas, klein chemisch afval in te leveren. Hiervoor kan men de afvalkalender of gemeentegids raadplegen.

De uitgave is ontstaan in samenwerking tussen de gemeenten Breda, Aalburg, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Oosterhout, Werkendam en Woudrichem en is in opdracht van het samenwerkingsverband gemaakt door de afdeling Natuur en Milieu-educatie van de gemeente Breda.

Bredanaars kunnen het boekje gratis ophalen bij het Milieu Educatief Centrum (Wolfslaardreef 95), bij Afvalservice (Slingerweg 9), de balies Voorlichting en Bouw- en Woningtoezicht (Stadskantoor), de bibliotheken en de meldpunten.

Breda, 16 januari 2002

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie