Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stichting bibliotheek Moerdijk gaat digitaal

Datum nieuwsfeit: 16-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Moerdijk
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Moerdijk


Home\ Actueel\ Persberichten

STICHTING BIBLIOTHEEK MOERDIJK GAAT DIGITAAL

Het college stelt de gemeenteraad voor gelden beschikbaar te stellen voor de plaatsing van de catalogus van de bibliotheken op internet. Daarnaast worden financiële middelen gevraagd voor de start van een project voor een internetleeszaal in Willemstad.

Om de digitale informatievoorziening vorm te geven heeft de St. Bibliotheek financiële steun gevraagd voor haar vernieuwingsplannen. Deze plannen vloeien voort uit de aanbevelingen van de commissie Meijer in het rapport "Open poort tot kennis".

Voor de plaatsing van de catalogus van de bibliotheken op het internet is een bedrag van 18.986,-- nodig. Met deze plaatsing wordt on-line 24 uur per dag de catalogus beschikbaar gesteld. De bibliotheek geeft hiermee invulling aan de rol als een betrouwbare toegangspoort tot internet.

Een belangrijk onderdeel van het bibliotheekwerk is tevens het bieden van een fysieke ontmoetingsplaats voor het lezen, recreëren en het raadplegen van internet. Een internetleeszaal biedt al deze mogelijkheden.

In Willemstad is geen vaste vestiging voor een bibliotheek. Om de dienstverlening in deze kern uit te breiden heeft de St. Bibliotheek het voorstel gedaan om een internetleeszaal te starten in het Mauritshuis.

Dit project wordt opgestart in samenwerking met de VVV in Willemstad voor de duur van 2 jaar.Deze ontwikkeling komt zowel ten goede aan de inwoners van de kern als aan de toeristen. Het gebruik van de leeszaal is gratis.Na de periode van 2 jaar moet een evaluatie uitwijzen of de voorziening kan worden gecontinueerd en eventueel kan worden uitgebreid naar de andere kernen binnen de gemeente.

De kosten van het project bedragen in 2002 24.506,-- en in 2003 13.172,--.

Laatst gewijzigd 16 januari 2002

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie