Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Heuvelrug

Datum nieuwsfeit: 17-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-01-2002
Politieberichten district Heuvelrug, 09.30 uur

Pizzakoerier overvallen

VEENENDAAL- Op woensdagavond werd een 16-jarige pizzakoerier overvallen.

De jongen reed omstreeks 18.30 uur over de Distervink. De jongen reed op zijn bromfiets en had net een pizza afgegeven toen er plotseling drie jongens op de straat sprongen en hem dwongen te stoppen. Een van de drie jongens bedreigde hem met een mes en vroeg om geld. De 16-jarige jongen uit Veenendaal moest een nog onbekend geldbedrag afgeven waarna het drietal wegliep.

De jongen reed na de overval naar huis en waarschuwde hier de politie. Een zoektocht in de buurt leverde helaas niets op. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van het district Heuvelrug, 0900-8844.

Rijbewijs inleveren

RHENEN- Op woensdagavond werd een 39-jarige automobilist uit Renkum gecontroleerd op de Grebbeweg. Onderzoek wees uit dat hij nog een tweetal niet betaalde boetes had openstaan. Omdat het hier ging over verkeersovertredingen werd het rijbewijs van de man ingenomen en hij krijgt dit document weer terug als hij zijn boetes netjes heeft betaald. De man kon zijn auto laten staan en te voet zijn weg vervolgen.

Bedrijvencontrole

VEENENDAAL De medewerkers van de afdeling milieu van de politie hebben op woensdagochtend een controle gehouden bij twee bedrijven in Veenendaal. Samen met de gemeente werd een hercontrole gehouden om te kijken af de aangegeven voorschriften voor de milieuvergunning inmiddels waren uitgevoerd.

Een bedrijf aan de Bobinestraat bleek na deze tweede controle de te volgen voorschriften nog niet te hebben uitgevoerd. De agenten constateerden een onjuiste opslag van gevaarlijke stoffen waarop bovendien de etikettering ontbrak. Verder bleken gasflessen onjuist opgeslagen en waren in het pand afgekeurde brandblussers en gasflessen aanwezig. Ook ontbraken keuringsdocumenten/stickers op stookapparatuur en werd geen administratie bijgehouden voor de afvoer van afvalstoffen. In totaal werden 17 voorschriften niet nageleefd.

In overleg met justitie heeft de politie het bedrijf een bekeuring van 612 euro opgelegd.

Bij een bedrijf aan de Munnikenweg werd gisterochtend eveneens een hercontrole gehouden. Hier bleken alle nog uit te voeren voorschriften inmiddels wel te zijn uitgevoerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie