Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verkenning Strategie voor duurzame ontwikkeling vastgesteld

Datum nieuwsfeit: 17-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nationaal Dubo Centrum
Zoek soortgelijke berichten
Nationaal Dubo Centrum

donderdag 17 januari 2002

Verkenning Nationale Strategie voor duurzame ontwikkeling vastgesteld

In het kader van de VN-Conferentie over duurzame ontwikkeling in september 2002 (Johannesburg) heeft het kabinet een verkenning gemaakt van het beleid van de rijksoverheid ten aanzien van duurzame ontwikkeling. Na inbreng vanuit maatschappelijke organisaties en groeperingen zal het nieuwe kabinet de Nationale Strategie voor Duurzame Ontwikkeling vaststellen. Op deze wijze geeft Nederland invulling aan de afspraak in VN-verband dat alle landen een nationale strategie indienen.

In de verkenning worden streefbeelden geschetst voor de thema's bevolking, klimaat, water, biodiversiteit en kennis. De samenhang tussen ecologische, sociale en economische duurzaamheid staat centraal. Het uitgangspunt van de verkenning is het besef dat huidige generaties verantwoordelijk zijn voor de keuzemogelijkheden van toekomstige generaties en voor de ontwikkeling van de armere landen.

Meer informatie over de Nationale Strategie Duurzame Ontwikkeling en de integrale tekst van de verkenning vindt u hier.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie