Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Computercursus ouders van kinderen Brede School Breda

Datum nieuwsfeit: 17-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

17-01-2002

Computercursus ouders van kinderen Brede School succesvol van start

Deze week is de eerste computercursus gestart voor ouders van kinderen die op de Brede School zitten. Op de openbare basisschool De Samenloop in district Noordoost wordt gedurende 8 weken iedere maandagmiddag een computercursus gegeven onder schooltijd. De ouders worden begeleid door ervaren vrijwilligers van Gilde De Baronie. De animo onder ouders is groot, de beschikbare 8 plaatsen waren in een mum van tijd volgeboekt.

Het idee kwam voort uit de veelvuldige contacten tussen ouders en schoolleiding. Het computerlokaal bleek nog een enkel dagdeel onbezet en er waren diverse ouders die aangaven wel meer computervaardigheid te willen krijgen. Nadat het Gilde De Baronie bereid bleek te zijn trainers op vrijwillige basis te kunnen leveren, was het plan snel rond. Welk vervolg er op de cursus komt, wordt aan het eind van deze cursus bekeken. Dit kan een cursus voor gevorderden zijn of weer een beginnersgroep.

De Brede School
De Brede School is een integraal instrument van het onderwijs-, jeugd- en welzijnsbeleid. Volgens de kadernotitie Naar de brede school Breda, die op 25 mei 2000 door de gemeenteraad is vastgesteld, staat de Brede School voor een meerjarig traject waarin verschillende partijen samenwerken. Het doel is de verbetering van de ontwikkelingskansen van kinderen en jongeren in een breder verband dan alleen de school. Belangrijke aanleiding hiervoor is dat veel scholen, organisaties en instellingen ervaren dat zij afzonderlijk niet genoeg kunnen betekenen voor kinderen en jongeren in hun buurt. Maar wel als ze hun krachten bundelen. De Brede School biedt een aanpak die de leef- en leermilieus van het gezin, de vrijetijd en de scholen met elkaar verbindt.

Om ervaring op te doen met de Brede School-aanpak draaien inmiddels pilots in de districten Noordoost en Noordwest. De gemeente heeft gekozen voor de basisscholen De Vlier en Hagehorst in Kesteren-Muizenberg en basisscholen Het Kievitsnest en De Samenloop in Geeren-Noord. Dit zijn onderwijskansscholen. Deze vier scholen bevinden zich in twee wijken met een verschillend karakter, sociale netwerk en infrastructuur. Daarnaast is de keuze gebaseerd op de pro-actieve houding van deze scholen. Specifiek voor de Het Kievitsnest en De Samenloop speelt mee dat de Brede School aanpak goed past in het project Samenwerken aan leefbaarheid in Breda-Noord. Dit project is bedoeld om de leefbaarheid van deze buurten te verbeteren.

Breda, 17 januari 2002

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie