Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Maassluise rekenkamer onderzoekt doelmatigheid SSM

Datum nieuwsfeit: 17-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Maassluis
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Maassluis

17-1-2002

Maassluise rekenkamer onderzoekt doelmatigheid van de Stichting Samenlevingsopbouw Maassluis

De rekenkamer van de gemeente Maassluis heeft recent het onderzoek naar de doelmatigheid en doeltreffendheid van de Stichting Samenlevingsopbouw Maassluis (SSM) afgerond. In relatie met de SSM zijn een aantal gebruikers van de diensten en enige vertegenwoordigers van de gemeente geinterviewd.

De rekenkamer komt tot de conclusie dat de gemeente duidelijk is in wat ze vraagt aan de SSM, maar vindt dat de gemeente meer in beeld moet krijgen of de activiteiten wel een bijdrage leveren aan het gestelde doel. Daarnaast wordt geconcludeerd dat de financiële verantwoording verbetering behoeft. Duidelijker moet worden hoeveel tijd er in activiteiten gaat zitten, zodat helder wordt wat de kosten ervan zijn. De gebruikers dienen meer inspraak te krijgen bij de ondersteuning van de SSM.
Het rapport is naar het college van burgemeester en wethouders gestuurd voor commentaar en zal op 30 januari in de raadscommissie sociale zaken en op 19 februari in de gemeenteraad worden behandeld.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met de secretaris van de rekenkamer, Lenie van Duijn-Camfferman, tel 010-5926025.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie