Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FNV Bondgenoten oneens met Sociaal Plan Dumeco

Datum nieuwsfeit: 17-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten oneens met Sociaal Plan Dumeco

FNV Bondgenoten is ongelukkig over het door de directie van Dumeco voorgestelde Sociaal Plan. De vakbond zal haar leden adviseren hier niet mee in te stemmen. Op voor de bond cruciale punten weigert Dumeco in te gaan. Dumeco wil een Sociaal Plan afsluiten voor een jaar, FNV Bondgenoten enkel voor de nu op handen zijnde reorganisatie. Ook over de definitie van passend werk bestaat verschil van mening tussen de bond en het bedrijf.

De omvangrijke reorganisatie bij Dumeco houdt in dat vijf van de zestien vestigingen - in Eindhoven, Den Bosch, Geleen, Olst en Twello
- gesloten zullen worden. Dit betekent dat rond de 400 werknemers een andere baan op een andere plek zullen krijgen. Van werk naar werk is namelijk waar de directie van Dumeco op inzet. Het bedrijf kan de arbeidskrachten namelijk goed gebruiken. Over de definitie passend werk zijn bond en bedrijf het echter niet eens. Zo vindt Dumeco ploegendienst passend werk voor mensen die nog nooit ploegendiensten hebben gedraaid. Zo'n 40 medewerkers uit Eindhoven dreigen door het bedrijf in de nabije toekomst in Boxtel ingezet te worden in ploegendiensten. Dumeco noemt werk ook passend als het op een uur rijden ligt van de oude werkplek, voor FNV Bondgenoten moet uitgegaan worden van de woonplaats én van 45 minuten. Omdat anders de totale reistijd, voor een enkele reis, wel eens op kan lopen tot misschien wel 1,5 uur.

Een ander heikel punt is het feit dat Dumeco wil dat het Sociaal Plan een jaar lang zal gelden. FNV -onderhandelaar John Klijn,'het is onmogelijk afspraken te maken over een Sociaal Plan voor een heel jaar, ik moet het voorgestelde Sociaal Plan nu voorleggen aan de leden die nu getroffen worden door deze reorganisatie. Maar er staan meer reorganisaties op de rol, dit zou betekenen dat medewerkers die later dit jaar getroffen worden door een reorganisatie geen inspraak meer hebben op het Sociaal Plan, onacceptabel dus'.

Op 5, 6 en 7 februari organiseert FNV Bondgenoten voor de medewerkers van de te sluiten vestigingen ledenvergaderingen, waarin over het Sociaal Plan gestemd zal worden en gepraat zal worden over eventuele verdere stappen.

Dumeco is in Nederland het grootste vleesverwerkende bedrijf, met zo'n 5.000 medewerkers.

Meer informatie:
FNV Bondgenoten, onderhandelaar John Klijn, tel. 010-2335233,
06-51256212
FNV Bondgenoten, voorlichter Ingrid van den Berg, 030-2738478

17 jan 02 14:23

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie