Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Protocol omgang daders en slachtoffers verkrachtingen nodig

Datum nieuwsfeit: 17-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten

CDA

Protocol voor omgang met daders en slachtoffers verkrachtingen nodig

Tweede Kamerlid Gerda Verburg wil dat er een protocol komt waarin staat op welke wijze gemeenten, politie en andere instanties, zoals scholen, met de daders en slachtoffers van (groeps)verkrachtingen moet omgaan. Dit naar aanleiding van berichten over een groepsverkrachting van een 12-jarig meisje, afgelopen zomer, in Rotterdam en eerder vorig jaar bij het Amsterdamse meisje Tessa. Verburg heeft daartoe schriftelijke vragen gesteld aan de ministers Van Boxtel (Grote Stedenbeleid) en De Vries (Binnenlandse Zaken).

Verburg wil weten of er al "een protocol voor gemeenten, politie en andere instanties, zoals scholen" bestaat over "hoe om te gaan met informatie en communicatie". "Zo ja, is deze in de situatie in Rotterdam op een volgens u correcte wijze nageleefd en waarop baseert u dat?", zo vraagt zij beide bewindslieden.

"Zo nee, bent u voornemens een dergelijk protocol te ontwikkelen en dat aan de Kamer voor te leggen voor vaststelling daarvan zodat in nieuwe voorkomende ernstige en pijnlijke situaties van deze aard, de officiële instanties weten waar hun verantwoordelijkheid ligt in plaats van zich achter die van elkaar te verschuilen, met miscommunicatie en verergering van de gevolgen als mogelijke effect?"

De schriftelijke vragen kunt u downloaden door in de rechtermarge op het diskette-icoontje te klikken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie