Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gebruik van voorzieningen zorg en welzijn op platteland groter

Datum nieuwsfeit: 17-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Drenthe

Veel belangstelling voor expertmeeting

Gebruik van voorzieningen zorg en welzijn op platteland groter dan in stad

Assen, 17 januari 2002
Persberichtnummer 02-005Ouderen maken in plattelandsgebieden in grotere mate gebruik van welzijns- en zorgvoorzieningen dan in stedelijke gebieden. Dit blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door STAMM en IVOM. Gedeputeerde Greetje de Vries - Leggedoor nam vanmiddag in het provinciehuis in Assen de resultaten in ontvangst van een inventarisatieonderzoek naar voorzieningen voor ouderen in vier gemeenten in Drenthe: Aa en Hunze, Assen, Coevorden en Midden-Drenthe. Het onderzoek werd vanmiddag gepresenteerd tijdens de expertmeeting 'Welzijn vóór zorg?!'. Doel van de middag, waar ruim 130 mensen uit het zorg- en welzijnsveld aanwezig waren, was om in gesprek te komen met deskundigen en direct betrokkenen over het opzetten van proefprojecten op het gebied van zorg en welzijn in Drenthe.

Het onderzoek dat vandaag werd gepresenteerd maakt het aanwezige aanbod, het gebruik op het gebied van welzijn, zorg en wonen en de aanwezige contacten in de betreffende gemeenten op genoemde terreinen inzichtelijk. Daarnaast gaat het onderzoek in op de wensen en behoeften van ouderen en op de eventuele verschillen tussen stad en platteland.
Behalve het verschil tussen platteland en stad blijkt uit het onderzoek dat de gemeente Coevorden (stedelijk en plattelandsgebied), voor wat betreft het gebruik van zorg en welzijn, zowel kenmerken vertoont van de stad als platteland. In alle vier van de onderzochte gemeenten is in meer of mindere mate behoefte aan aangepaste woningen voor ouderen. Met name in de plattelandsgemeenten is de vraag naar ouderenwoningen groot, deze vraag lijkt groter te zijn dan in de stedelijke gebieden.

De expertmeeting en het onderzoek zijn onderdelen van de eerste fase van het project Zorg & Welzijn. Dit project is begin 2001 in opdracht van de provincie Drenthe van start gegaan, met als doel om een betere afstemming van welzijns- en zorgvoorzieningen voor ouderen te bevorderen. Uitgangspunt is dat welzijnsactiviteiten een preventieve werking hebben. Ouderen hoeven dan minder snel een beroep te doen op zwaardere vormen van zorg.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie