Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vergunning Haags kindercentrum Stationsweg Vill'ABB ingetrokken

Datum nieuwsfeit: 17-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Den Haag

2002-01-15: Vergunning kindercentrum Stationsweg Vill'ABB ingetrokken

Het college van burgemeester en wethouders heeft vandaag een besluit genomen naar aanleiding van het bezwaarschrift van de stichting VillABB tegen het intrekken van de vergunningen van de kindercentra aan de Stationsweg 170, Benoordenhoutseweg 44 en de Leuvensestraat 96.

Vergunningen
Het college heeft besloten dat de intrekking van de vergunning van het kindercentrum aan de Stationsweg 170 in stand blijft. De vergunningen van de kindercentra aan de Benoordenhoutseweg 44 en Leuvensestraat 96 zullen niet worden ingetrokken. Voor deze kindercentra heeft het college een last onder dwangsom opgelegd. Met dit besluit volgt het college het advies op van de Adviescommissie bezwaarschriften.

Overtreding
Op 30 augustus 2001 besloot het college om de vergunningen van de kindercentra Stationsweg 170, Benoordenhoutseweg 44 en Leuvensestraat 96 van VillABB per 1 december in te trekken in verband met de overtreding van de verordening op de kindercentra. VillABB kreeg tot 15 september de tijd om alsnog aan de eisen van de verordening te voldoen. In september en oktober hebben inspecties plaatsgevonden van de GGD. Hieruit bleek dat de verordening nog steeds werd overtreden. Daardoor was er voor het college geen aanleiding het besluit te herroepen.

Bezwaarschrift
Naar aanleiding van het besluit van 30 augustus heeft VillABB een bezwaarschrift ingediend. De Adviescommissie bezwaarschriften concludeert dat in dit stadium het intrekken van de vergunning van het kindercentrum aan de Stationsweg 170 gerechtvaardigd is. Voor dat kindercentrum heeft het college al eerder een last onder dwangsom opgelegd.

Bestuursdwang
Voor de kindercentra aan de Benoordenhoutseweg 44 en de Leuvensestraat 96 adviseert de Adviescomissie om door middel van een last onder dwangsom VillABB aan te sporen de overtredingen in deze kindercentra te beëindigen. Voor deze kindercentra heeft het college nog niet eerder een last onder dwangsom opgelegd. Het intrekken van de vergunning betekent dat VillABB de vestiging aan de Stationsweg moet sluiten. Wanneer dit niet gebeurt kan het college bestuursdwang toepassen.

15 januari 2002
last update: 17 januari 2002 ;pag.: 10696; auteur: 112

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie