Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verslag raadsvergadering gemeente Goes 17-01-2002

Datum nieuwsfeit: 17-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Goes
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Goes

Uit de gemeenteraad van januari

Elke maand vindt u op deze pagina een toelichting op de besluitvorming in de vergadering van de gemeenteraad die doorgaans plaatsvindt op de derde donderdag van de maand.

Donderdag 17 januari besloot de raad onder meer het volgende: Aankoop grond voor uitbreiding Wesselopark
De raad heeft ingestemd met het plan voor uitbreiding van het Wesselopark te Kloetinge en de verdere uitwerking hiervan. In verband hiermee heeft de raad een krediet beschikbaar gesteld van 192.857,- Het gaat om een voorbereidingskrediet van 90.756,- en een bedrag van 102.101- voor de aankoop van een boomgaard. Al jaren staan de gebruiksmogelijkheden van het Wesselopark in Kloetinge ter discussie.

Uiteindelijk is geconcludeerd dat een uitbreiding van de huidige locatie de voorkeur verdient. Uitbreiding is daadwerkelijk mogelijk is door aankoop van de aan het sportpark grenzende boomgaard. Het ontwerp is op verzoek van Kloetinge zelfs zo aangepast dat naast een vierde veld een extra trainingsveld(je) gecreëerd kan worden. Ook is geconstateerd dat er een oude toezegging aan de tennisvereniging De Bongerd voor uitbreiding met een vijfde tennisbaan kan worden gehonoreerd. Dit overigens voor rekening van de tennisvereniging. Wethouder Heijning zegde na aanleiding van de discussie toe om te gaan praten over een betere geleiding van het verkeer.

Evenementenbeleid
De raad heeft ingestemd met de nota evenementenbeleid. Om een evenementenstructuur van de grond te krijgen, is de Stichting Goes Promotie nieuw leven ingeblazen. In overleg met de stichting is gewerkt aan een nieuw evenementenbeleid. Het doel hiervan is het bevorderen van aantrekkelijke evenementen in Goes, zodat bezoekers worden aangetrokken en het imago van de stad positief beïnvloed wordt. De Stichting Goes Promotie gaat een loketfunctie voor evenementen vervullen. De stichting toetst alle aanvragen die gehouden worden binnen de stadswallen van Goes aan het evenementenbeleid en adviseert de gemeente over het verlenen van een vergunning. Alle organisatoren gaan vanaf 2002 betalen voor het gebruik van markten, straten en/of pleinen.
De raad heeft een tarief van 1 euro per m² per dag vastgesteld als dekking voor het budget van de Stichting Goes Promotie.

Subsidie oud papier omhoog
De gemeenteraad heeft besloten de subsidie voor inzamelaars van oud papier in de gemeente Goes te verhogen van 0,07 naar 0,04 per kilo oud papier en dit bedrag jaarlijks te indexeren.
Daarnaast besloot de raad:

de kosten voor het gebruik van de verzamelcontainers voor rekening van
de gemeente te laten komen;

exceptionele meeropbrengsten ten goede laten komen aan de inzamelaars (marktprijs);

dat wanneer de marktprijs voor oud papier de 0,05 per kilo overstijgt,
dat meerdere aan de inzamelaar uit te keren;
de meerkosten voor 2002 te dekken uit de lopende begroting 2002;
de regeling in te laten gaan per 1 januari 2002.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie