Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

EP besluit openbare aanbestedingen stelt FNV teleur

Datum nieuwsfeit: 17-01-2002
Bron: FNV
Zoek soortgelijke berichten

FNV

EP beslist over openbare aanbestedingen
Europa - europa@dds.nl

Het Europees Parlement heeft deze week het rapport over openbare aanbestedingen behandeld. De tweehonderd pagina's aan amendementen en onenigheid over het opnemen van sociale en milieu aspecten, leidde tot chaos. Een forse vakbondslobby had enig resultaat, maar onvoldoende. Augustus 2000 kwam de Europese Commissie met een voorstel voor een richtlijn voor hervormingen in de sector overheidsopdrachten. Die nieuwe richtlijn moet de drie bestaande aanbestedingsrichtlijnen samenvoegen, het juridisch kader wijzigen en vernieuwingen en vereenvoudigingen doorvoeren. In dit voorstel ontbraken de sociale en milieuaspecten. Onder rapporteurschap van de Zappala diende ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie