Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorbereiding uitvoeringsorganisatie Meerstad van start

Datum nieuwsfeit: 17-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen

18
JAN
13.15

Persbericht

Voorbereiding uitvoeringsorganisatie Meerstad van start 17-01-2002

Vanaf de zomer van dit jaar moeten de voorbereidingen van de uitvoering van het "masterplan" Meerstad beginnen. De publieke en private partijen die daarover in gesprek zijn willen daartoe nu al de oprichting van een gezamenlijke uitvoeringsorganisatie onderzoeken. Gerrit Lieffering, directeur bij de stad-Groninger dienst Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken, wordt hiermee belast. Lieffering zal per 1 februari beginnen. Hij wordt daar gezien de omvang en het belang van het project door de dienst RO/EZ voor vrijgesteld.

Zes overheidspartijen werken sinds maart 2001 aan een "masterplan" of "basisplan" voor Meerstad. Het plangebied aan de oostkant van de stad Groningen moet onder meer ruimte bieden aan 8.000 woningen en een groot meer. Dit plan moet voor de zomer gereed zijn.

De zes overheidsorganisaties zijn de gemeente en de provincie Groningen, de gemeente Slochteren, het waterschap Hunze en Aa's, het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij en de dienst Landelijk Gebied. De beoogde private deelnemers in de uitvoering van Meerstad zijn de Grondbank Meerstad BV en de Twentse Combinatie v.o.f.

De Twentse Combinatie is een samenwerkingsverband van Plegt-Vos Vastgoedontwikkeling, Timmerhuis Projecten, Mega en Rotij Bouwontwikkeling Oost. De Grondbank Meerstad BV is een samenwerkingsverband van Amstelland Ontwikkeling, SFB Vastgoed, Heijmans Vastgoed, Volker Wessels Vastgoed en Koop/Geveke.

Dat vanaf de zomer wordt begonnen met de voorbereiding van de uitvoering van Meerstad wil niet zeggen dat er al gegraven en gebouwd zal worden. Dat zal zeker nog tot 2004 op zich laten wachten. Tot die tijd wordt het masterplan besproken en verder uitgewerkt in stedenbouwkundige plannen en bestemmingsplannen. Dat is en blijft de taak van de zes hierboven genoemde overheidspartijen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie