Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Een kennismaking met Intercultureel Management

Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie

(LS. Door een computerstoring is het onduidelijk of dit bericht reeds eerder aan u is verstuurd.)

Rotterdam, 17 Januari 2002

Bonte Bedrijvigheid
Een kennismaking met Intercultureel Management

Bonte Bedrijvigheid is de titel van een brochure die het LBR deze maand uitgeeft. Deze geeft een eerste indruk van wat Intercultureel Management (ICM) kan betekenen voor een organisatie. Regelmatig komen er bij het LBR vragen binnen over ICM. Steeds meer organisaties en
instellingen opereren in een multiculturele omgeving en zijn op zoek naar passende antwoorden op de veranderingen en de eisen die daarmee gepaard gaan. ICM probeert deze antwoorden te bieden.

Inmiddels is er een enorm aanbod met
uiteenlopende ICM-producten en bijbehorende prijskaartjes. Naar schatting bieden meer dan 300 bureaus diensten aan op het gebied van ICM. Veel werkgevers, leidinggevenden, vakbondsleden en personeelsfunctionarissen - met name van kleinere en minder kapitaalkrachtige bedrijven en instellingen - weten echter nog nauwelijks iets af van ICM. Deze brochure kan dan ook als kompas dienen bij de eerste stappen in de jungle van het ICM.

De brochure bestaat uit twee delen. Het eerste deel bevat een korte inleiding, een beknopt overzicht van ICM en verschillende
benaderingswijzen en aanbevelingen rond het toepassen van ICM. Het tweede deel bestaat uit een uitgebreide literatuurselectie. De vermelde literatuur is te leen bij het documentatiecentrum van het LBR.

De brochure Bonte Bedrijvigheid (35 pagina's) is geschreven door Sigrun Scheve (beleidsadviseur arbeidsmarkt en trainer LBR) en is te verkrijgen voor Euro 5,00 (f 11,00) exclusief portokosten bij het LBR. Voor publiciteitsdoeleinden is de brochure gratis beschikbaar.

Voor bestellingen: LBR, email: (info@lbr.nl), tel. 010-2010201, fax 010 - 2010222. Voor meer informatie kunt u vragen naar Sigrun Scheve.

NB. Eveneens is bij het LBR verkrijgbaar de recent verschenen fact-sheet Arbeidsmarkt, over de arbeidsmarktpositie van etnische minderheden in Nederland. Deze is te vinden op de LBR website (www.lbr.nl) bij de rubriek documentatie (Online publicaties). De tekst is ook verkrijgbaar bij het LBR voor 0,91 (exclusief portokosten).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie