Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Amstelland en WPM richten Amstelland Areal Services op

Datum nieuwsfeit: 17-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

Ingezonden persbericht

P e r s b e r i c h t

Nieuwegein, 17 januari 2002

Eerste projecten in Hengelo en Dordrecht

Amstelland en WPM richten joint venture op
voor dienstverlening op kantoren- en bedrijvenparken

Projectontwikkelaar Amstelland en vastgoedbeheerder WPM Groep hebben de joint venture Amstelland | Areal Services BV opgericht voor het aanbieden van diensten op kantorenlocaties en bedrijvenparken. Het betreft zowel persoonlijke services voor werknemers (zoals kinderopvang, vervoer of fitness) als diensten voor hun werkgevers (bijvoorbeeld groenbeheer, postservice, catering en vergaderfaciliteiten) en de gebruikers en eigenaren van bedrijventerreinen.

De samenwerking voor dit parkmanagement gaat gelden voor alle locaties waar Amstelland posities heeft in grond of commercieel vastgoed en waar nieuwe posities verworven kunnen worden. In de loop van dit jaar wordt de dienstverlening aangeboden op locaties in Hengelo (Campus), Dordrecht (Amstelwijck en Dordtse Kil III) en mogelijk ook Maastricht (Randwyck). Amstelland verwacht dat parkmanagement de afzet van gronden en vastgoed zal stimuleren. De meerwaarde en het gebruiksgemak van de diensten kunnen tot een betere verhuurbaarheid en huurprijs leiden.

Dienstenfilosofie Amstelland
"Je werkplek wordt omgeven door allerlei persoonlijke diensten, zoals kinderopvang, een bank- of postagentschap, vervoerservices, gezondheidsadvies en fitness, of een handyman voor thuis en nog veel meer. En als ondernemer kun je al je secundaire zaken comfortabel, beter en goedkoper overlaten aan derden." Dat zijn volgens ir. Arie van de Kuilen, directeur van Amstelland Ontwikkeling Vastgoed, belangrijke voordelen van parkmanagement: "Bovendien zien gebouweigenaren de waarde van hun grond en vastgoed toenemen. En het draagt bij aan het streven van gemeenten naar hoogwaardige werk- en leefomgevingen."

"Op de vastgoedmarkt nemen vraag en aanbod in dienstverlening de laatste jaren snel toe. De samenwerking met WPM in parkmanagement versterkt onze positie. Voorwaartse verlenging van de keten van projectontwikkeling met gebiedsgebonden dienstverlening is een van de kernstrategieŽn van Amstelland Ontwikkeling Vastgoed. In de joint venture met WPM versterken we als strategische partners elkaars kwaliteiten: WPM als vastgoedmanager, Amstelland als ontwikkelaar."

Amstelland is door de joint venture met WPM de eerste ontwikkelaar in Nederland die zelf parkmanagement aanbiedt in combinatie met grond- en/of opstal-ontwikkeling. Daarbij maakt Amstelland bovendien gebruik van haar grondbedrijf, dat gronden verwerft en exploiteert.

Amstelland heeft eerder het Transpolis-kantorenpark in Hoofddorp ontwikkeld, waarbij kantoorgebruikers van een uitgebreid dienstenpakket gebruik maken. Onlangs werd aan deze diensten een kinderdagverblijf (Kindergarden) toegevoegd. Dienstverlening speelt daarnaast ook in toenemende mate een strategische rol in binnenstedelijke herontwikkeling. Amstelland Ontwikkeling BV had in 2000 een jaaromzet van § 628 miljoen. De ontwikkelaar heeft gronden en projecten voor meer dan 1,25 miljoen m≤ commercieel onroerend goed. Amstelland Ontwikkeling Vastgoed te Nieuwegein behoort tot de grootste Nederlandse ontwikkelaars van commercieel vastgoed.

WPM: sterkere rol in diensten voor bedrijven
De WPM Groep is de Nederlandse marktleider in vastgoedmanagement en herontwikkeling van onroerend goed. De WPM Groep heeft vijf vestigingen in Nederland met circa 200 medewerkers. WPM beheert 1.100.000 m2 winkels, 520.000 m2 kantoren, circa 10.000 woningen en 150 hectaren buitenruimte. De jaaromzet bedraagt bijna § 15 miljoen. WPM heeft van oudsher een sterke positie in vastgoedmanagement van winkellocaties. WPM Areal Services BV te Utrecht richt zich op het beheer van bedrijvenparken. Met Amstelland Areal Services BV versterkt WPM haar positie in de markt van management van kantorenlocaties en bedrijvenparken. De joint venture is alleen gericht op de locaties waar Amstelland positie heeft in grond of vastgoed of waar gezamenlijke acquisitie voor beiden voordelen biedt. De samenwerking tast de onafhankelijkheid van beide partners niet aan.

Management
Het management van Amstelland | Areal Services BV ligt in handen van Willem Masseur en Harry Kroot van WPM en Bert Jeucken en Barbara Sleijffers van Amstelland Ontwikkeling Vastgoed.

Onderdeel programma Ministerie van Economische Zaken Het ministerie van Economische Zaken stimuleert nieuwe concepten in vastgoedontwikkeling. Bedrijvenpark Campus te Hengelo, waar Amstelland Ontwikkeling Vastgoed parkmanagement gaat toepassen, is een van de projecten die deel uitmaakt van de binnenkort te verschijnen Handreiking Parkmanagement van het ministerie.

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie