Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Diftarinformatie Dorp en Palenstein Zoetermeer

Datum nieuwsfeit: 17-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Diftarinformatie Dorp en Palenstein op 17 en 22 januari a.s.

Vanaf maandag 14 januari liggen alle stukken voor de inspraakprocedure met betrekking tot ondergrondse aanbiedlocaties in het kader van de introductie van het Diftar-inzamelsysteem, voor de wijken Dorp en Palenstein ter inzage in de wijkposten Dorp en Palenstein en bij Publiekszaken in de hal van het Stadhuis.
Deze procedure loopt tot en met 11 februari aanstaande.

Diftar
Diftar is een nieuw systeem voor het inzamelen én verrekenen van uw huishoudelijk afval in Zoetermeer vanaf 1 januari 2003. Nadat de gemeenteraad in oktober 2000 het besluit heeft genomen om het huisvuil op basis van volume/frequentiesysteem, dat wil zeggen betalen op basis van het aantal malen dat bewoners hun afval aanbieden, te gaan inzamelen zijn de voorbereidende werkzaamheden in volle gang.

Ondergrondse containers
Eén van deze onderdelen betreft de aanleg van circa 350 ondergrondse aanbiedlocaties voor bewoners van de gestapelde- en hoogbouw. Omdat elk huishouden moet gaan betalen naar het aantal keren dat men afval aanbiedt is het noodzakelijk dat dit individueel wordt geregistreerd. Bij de ondergrondse Diftarcontainers komen dus ook registratie zuiltjes.

Inloopbijeenkomsten
In de wijken Dorp en Palenstein worden op donderdag 17 en donderdag 22 januari aanstaande inloopbijeenkomsten georganiseerd over Diftar in het algemeen en de noodzakelijke ondergrondse aanbiedlocaties in het bijzonder. Van alle voorgestelde locaties in de betreffende wijken zijn inrichtingsplannen aanwezig. Tussen 16.00 en 20.00 uur zijn wijkbewoners van harte welkom!
Donderdag 17 januari (wijk Dorp) in de aula van de openbare basisschool 'De Vijverburgh' aan de Dr. J.W. Paltelaan 7. En op donderdag 22 januari (wijk Palenstein) in de Driemanspolderzaal van het Stadhuis, ingang Markt 10.

Er is géén vast programma voor deze inloopbijeenkomsten, dus u kunt op elk gewenst moment komen binnenlopen. Mocht u, bijvoorbeeld wanneer u in het Dorp woont, op 17 januari niet langs kunnen komen dan bent u vanzelfsprekend op 22 januari ook van harte welkom en omgekeerd. Ook bewoners van laagbouwwoningen in Dorp en Palenstein zijn welkom.

Reacties
Eventuele schriftelijk reacties kunt u, gedurende voornoemde periode, voor wat betreft de voorgestelde ondergrondse aanbiedlocaties richten aan het college van burgemeester en wethouders onder vermelding van 'inspraakprocedure Diftar, Dorp/Palenstein', Postbus 15, 2700 AA in Zoetermeer.

Informatie
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen via het speciale Diftar-telefoonnummer (079) 346 8885 of per e-mail: (diftar@zoetermeer.nl) U kunt ook kijken op de Diftarpagina op de Internetsite van de gemeente Zoetermeer: www.zoetermeer.nl
---

Gemeente Zoetermeer © januari 2002

Last update: 4 January 2002 (15:41)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie