Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluiten college Etten Leur

Datum nieuwsfeit: 17-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Etten-Leur
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Etten-Leur

Besluiten van het college van burgemeester en wethouders

Representatie

Wethouder W. Vermunt en wethouder mevrouw M. Donders-de Leest zijn op donderdag 17 januari aanwezig in de Nobelaer bij de presentatie en bespreking van het jaarplan 2002 van de Stichting Welzijn Etten-Leur.

Collecte

Burgemeester en wethouders hebben toestemming verleend aan de Nationale Eurocollecte om in de periode van 13 tot en met 26 januari een éénmalige huis-aan-huisactie te houden waarbij resterende Nederlandse en buitenlandse munten worden opgehaald. De opbrengst van de actie komt ten goede aan verschillende charitatieve instellingen.

Zeer stil asfalt

Naar aanleiding van een brief van HBG Civiel over de verminderde beleving van geluidsoverlast door direct aanwonenden na aanleg van dubbellaags ZOAB op de randweg A10 West, heeft het college van b en w uitgesproken dat het in de toekomst bij de realisatie van nieuwe woonwijken nagaat of het gebruik van dit zeer stille asfalt mogelijk is. Dit type asfalt kan echter slecht tegen wringend verkeer, waardoor het alleen op lange, rechte wegvakken zonder drukke kruisingen of rotondes gebruikt kan worden.

Commissievergaderingen

Burgemeester en wethouders hebben de agenda voor de vergadering van de Commissie Onderwijs, Welzijn en Sociale Zaken die op dinsdag 22 januari vanaf 19.00 uur in het gemeentehuis wordt gehouden vastgesteld. Op de agenda staan de volgende onderwerpen: - Beheer wijkgebouwen en ondersteuning vrijwilligers bij de opzet en uitvoering van activiteiten De Commissie wordt gevraagd ermee in te stemmen dat WVS-medewerkers worden aangesteld voor het beheer van de wijkgebouwen en een bedrag van 41.747,78 beschikbaar te stellen voor het aanstellen van een activeitenbegeleider en de uitbreiding van het aantal coördinatie-uren van 18 naar 24 uur. De Commissie Algemene, Bestuurlijke en Economische Zaken houdt op woensdag 16 januari vanaf 19.00 uur een extra vergadering in de Schonckzaal van het gemeentehuis. Onderwerp van gesprek is de brancheringsvisie voor het Centrumplan en de vestiging van een fun- en internetstore in dit gebied.

Stichting Seniorenraad Etten-Leur

Burgemeester en wethouders hebben kennis genomen van de nieuwe samenstelling van de Stichting Seniorenraad Etten-Leur, die officieel vanaf 14 januari 2002 van kracht zal zijn.

Jaarverslag 2000 en werkplan 2002 van Steunpunt Mantelzorg

Het Steunpunt Mantelzorg gaat zich richten op de uitbreiding van de taken en de inhoud en daarnaast op de uitbreiding van het werkgebied naar de gemeente Zundert. Dit blijkt uit het Jaarverslag 2000 en het werkplan 2002 van het Steunpunt Mantelzorg, waarvan burgemeester en wethouders kennis hebben genomen.

Begroting 2002 deeltaxi West-Brabant

Burgemeester en wethouders hebben ingestemd met de begroting van het Servicepunt Deeltaxi West-Brabant en de daarin voor de Gemeente Etten-Leur opgenomen bijdrage van 608.520,99. In de gemeentebegroting is met een groter bedrag rekening gehouden dan het Servicepunt thans vraagt. Daarom heeft het college besloten om in de voorjaarsnota te bekijken in hoeverre de gemeentebegroting 2002 aangepast kan worden. Voorgesteld wordt een deel van dit bedrag in te zetten voor het beheer van de wijkgebouwen.

Aanbesteding afvaltaken

Burgemeester en wethouders hebben besloten om medio 2002 een gecombineerde aanbesteding te doen voor de inzameling van huishoudelijk afval en andere inzamelingen zoals grof afval, papier, chemisch afval en de lediging van verzamelcontainers en glasbollen. Eind juni loopt het contract met Van Gansewinkel over de inzameling van huishoudelijk afval af en moet er opnieuw Europees aanbesteed worden. Onder begeleiding van adviseurs van de gemeente Rotterdam is dit traject inmiddels opgestart. Omdat de contracten van de andere inzameltaken eind december 2002 aflopen, heeft het college er nu voor gekozen om beide aanbestedingen in één aanbesteding onder te brengen. Hierdoor hoeft slechts éénmaal de procedure doorlopen te worden wat mogelijk schaalvoordelen oplevert. Het contract met Van Gansewinkel wordt voor een periode van drie maanden verlengd tot 30 september.

Randvoorwaarden opdracht onderzoek naar Nobelaer-complex

Burgemeester en wethouders hebben de randvoorwaarden voor het opvragen van een offerte voor onderhoudstechnisch onderzoek van het Nobelaer-complex bepaald. Het onderzoek is nodig om inzichtelijk te maken welke onderhoudstechnische investeringen er voor het totale gebouw van de Nobelaer nodig zijn, om het de komende twintig jaar te laten voldoen aan eisen op het gebied van bouwtechniek, milieu, veiligheid en Arbo. Het college brengt de randvoorwaarden, aanvullende wensen van de gebruikers en het tijdpad voor het onderzoek in als ingekomen stuk voor de Commissievergadering Openbare Werken, Volkshuisvesting en Cultuur op maandag 14 januari.

Uitspraak Rechtbank over verwijdering verharding in tuin

Burgemeester en wethouders hebben kennis genomen van de uitspraak van de Rechtbank Breda waarbij het beroep ongegrond is verklaard dat is ingesteld tegen het besluit van het college om geen bestuursdwang toe te passen bij het verwijderen van verharding in de tuin van Bleekweide 10. Ook heeft de Rechtbank het ingestelde beroep tegen de inritvergunning die het college heeft verleend voor hetzelfde perceel ongegrond verklaard.

Beleidsregels subsidiëring levensbeschouwelijk onderwijs

Het college van b en w heeft de "Beleidsregels subsidiëring levensbeschouwelijk onderwijs op scholen voor primair onderwijs in Etten-Leur" vastgesteld per 1 september 2002. Deze beleidsregels vervangen de bestaande subsidieregeling godsdienst- en humanistisch vormingsonderwijs welke gelijktijdig met de vaststelling van de het Subsidieprogramma Welzijn 2003 zal worden ingetrokken.

Beslissing Raad van State over bestemmingsplan Vosdonk-West/Parklaan-West

De Raad van State heeft nagenoeg alle ingediende beroepsgronden op het bestemmingsplan Vosdonk-West/Parklaan-West verworpen. Burgemeester en wethouders hebben hier kennis van genomen. De Raad van State heeft geen goedkeuring verleend voor een abusievelijk op de plankaart aangeven lijn en een zeer beperkt deel van zone B2. Ten opzichte van de woningen aan de Nijverheidsweg is het uit ruimtelijk oogpunt minder gewenst om op korte afstand bedrijven in categorie 3 toe te staan. De Raad van State heeft voor deze twee gebieden de zone B1 toegekend.

Onderzoek naar (ver)bouwkosten Brandweerkazerne

Burgemeester en wethouders hebben een voorbereidingskrediet beschikbaar gesteld om een onderzoek te laten uitvoeren naar de kosten van verbouw/nieuwbouw van de Brandweerkazerne. Het onderzoek moet een beeld geven van de kosten van het verbouwen van de huidige kazerne of van de bouw van een nieuwe brandweerkazerne elders in Etten-Leur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...