Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten districten Maastricht en Sittard

Datum nieuwsfeit: 17-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-01-2002 Politieberichten districten Maastricht en Sittard (RKey; 13.45 Donderdag, 17 januari 2002

Districten Maastricht en Sittard

Maastricht; bekeurd
De politie heeft afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht twee automobilisten, een 52-jarige man uit Maastricht en een 43-jarige vrouw uit Maastricht ieder bekeurd met een boete van 190 Euro. Bij controle bleken beide automobilisten onder invloed hun auto te besturen. Ademanalyse wees uit dat de beide verdachten ongeveer 0,6 promille alcohol in hun bloed hadden.

Maastricht; veilig op de fiets
De politie heeft afgelopen woensdagavond op de Wycker Brugstraat in Maastricht in het kader van het verkeersproject Veilig op de Fiets, een controle gehouden. Totaal werden daarbij 78 fietsers en 12 bromfietsbestuurders gecontroleerd. De politie schreef totaal 52 voorwaardelijke bekeuringen uit. De geconstateerde overtredingen zijn het niet of ondeugdelijk voeren van de verlichting, het ontbreken/niet voeren wiel- en trapreflectors en het ontbreken/niet voeren van een bel/signaal. Overigens bleken totaal 31 fietsers zowel geen voor- als achterlicht te voeren. De voorlopige bekeuringen betekenen dat betrokkenen een week de tijd krijgen de geconstateerde gebreken te herstellen en vervolgens bij de politie te laten zien / controleren. Doen ze dat niet, dan volgt automatisch een proces-verbaal.

Sittard; hennepkwekerijen
Bij controle afgelopen woensdagmorgen in een tweetal woningen aan de Jan Steenstraat in Sittard trof de politie in de kelder van beide woningen hennepkwekerijen aan. In een woning gaat het daarbij om ruim 200 hennepplanten en in de andere woning was reeds geoogst en lagen er bijna twee kilo henneptoppen te drogen. Hennepplanten en oogst werden samen met de in de beide woningen aangetroffen apparatuur zoals groeilampen, transformatoren, afzuiginstallaties etc., inbeslaggenomen. In een van de woningen kreeg de politie aanwijzingen dat met de electriciteitsmeter was geknoeid waarop de politie Essent inschakelde. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bewoners.

Sittard; stereo-installatie inbeslaggenomen
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht omstreeks 05.10 uur kreeg de politie een melding van geluidsoverlast aan de Eisenhowerstraat in Sittard. Bleek dat er luide muziek vanuit een flatwoning kwam welke de nachtelijke rust voor de medebewoners verstoorde. De bewoner deed op aanbellen van de politie, die de nachtelijke rust wilde herstellen, niet open. Daarop is de politie uiteindelijk de woning via de voordeur binnengedrongen. Omdat de bewoner al eerder voor geluidsoverlast was gewaarschuwd, nam de politie de gehele stereo-installatie in beslag waarna de nachtelijke rust werd hersteld. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bewoner.

Geleen; aangehouden
De politie heeft afgelopen woensdagavond thuis in hun woning in Geleen twee15-jarige jongens aangehouden. Die worden ervan verdacht die avond op de Veermanstraat een 17-jarige bestuurder van een bromfiets uit Geleen met zijn duopassagiere, een 15-jarig meisje uit Sittard tot stoppen te hebben gedwongen waarna zij bedreigingen uitten tegen de bromfietsbestuurder. Daarnaast is er de verdenking dat een van hen plotseling een vuistvuurwapen, althans een echt gelijkend vuistvuurwapen tevoorschijn haalde waarmee de bromfietsbestuurder werd bedreigd en op een gegeven moment het vuistvuurwapen ook tegen zijn hoofd kreeg gezet. Toen het agressieve tweetal weg ging, werd bij de politie meteen aangifte gedaan. Die heeft beide verdachten dezelfde avond ieder thuis aangehouden. Het echt gelijkende vuistvuurwapen is bij het nader ingestelde onderzoek niet teruggevonden. Een van de verdachten heeft aangegeven dit te hebben weggegooid. De politie die nader onderzoek instelt terzake de bedreiging vermoedt dat betrokkenen al langere tijd onenigheid met elkaar hebben.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie