Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kalf ten onrechte geëxporteerd

Datum nieuwsfeit: 17-01-2002
Bron: Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

kalf ten onrechte geëxporteerd

Dit is een gezamenlijk persbericht van het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij en het Bundesministerium für Verbraucherschutz, Ernährung und Landwirtschaft (Duitsland)


17 -01-2002 - Door een administratieve vergissing bij het onderzoeksinstituut Rikilt is één kalf waarbij het verboden antibioticum chloramphenicol is aangetroffen, vrijgegeven voor consumptie. Het dier was geslacht bij Exportslachterij ESA in Apeldoorn en is geëxporteerd naar klanten in Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. De autoriteiten van deze landen zijn vandaag op de hoogte gesteld. Inmiddels heeft het bedrijf zijn klanten geïnformeerd en voert een recall-actie ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie