Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meerderheid heeft geen bezwaar tegen 2 verdachten in 1 cel

Datum nieuwsfeit: 18-01-2002
Bron: Novum Nieuws
Zoek soortgelijke berichten
Meer uit deze bron

'Meerderheid Nederlanders geen bezwaar tegen 2 verdachten in 1 cel¹

Nijmegen, 18 januari 2002 - Tweederde deel van de Nederlandse bevolking (66,4%) is voor het plaatsen van twee verdachten in een cel. Dit blijkt uit een landelijk, representatief telefonisch onderzoek van De Vos & Jansen Marktonderzoek dat gisteren in opdracht van het persbureau Novum gehouden is onder ruim 500 Nederlanders van 10 jaar en ouder.

Van de Nederlanders die het eens zijn met dit plan, vindt de meerderheid (61,1%) dat men hierbij wel rekening moet houden met de zwaarte van de overtreding en dat plaatsing per geval moet worden bekeken. Voor een kwart van de Nederlanders is dit echter niet nodig.

Bijna tweederde (63,3%) van de Nederlanders denkt echter wel dat het plaatsen van twee verdachten in een cel tot gevaarlijke situaties kan leiden. Dit zijn met name personen die het oneens zijn met dit plan (83,2%). Opvallend is echter dat ruim de helft van de voorstanders van dit plan eveneens denkt dat het tot gevaarlijke situaties kan leiden (59,8%).

Tot slot is gevraagd hoe het is gesteld met het vertrouwen in de Nederlandse rechtstaat na de gebeurtenissen op Schiphol. Ruim een derde (34,9%) geeft aan dat het vertrouwen hierdoor is afgenomen.

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie