Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meer transparantie in jaarverslaggeving verzekeraars

Datum nieuwsfeit: 18-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Algemene Zaken
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Financiën

Persbericht Ministerraad
18 januari 2002

MEER TRANSPARANTIE IN JAARVERSLAGGEVING VERZEKERAARS

De transparantie dient te worden vergroot waar het gaat om essentiële financiële informatie als winst en eigen vermogen van verzekeraars en de onderlinge vergelijkbaarheid van jaarrekeningen van verzekeraars. Om dit te bewerkstelligen worden de voorschriften voor de waardering en de resultaatbepaling van beleggingen aangescherpt en komen er aanvullende informatieverplichtingen over de technische voorzieningen en de solvabiliteitspositie. Dat zijn enkele punten uit een wetsvoorstel van minister Korthals van Justitie, mede namens minister Zalm van Financiën, waarmee het kabinet heeft ingestemd.

Het wetsvoorstel vormt de afronding van de discussie over de verbetering van de kwaliteit van de jaarverslaggeving van verzekeraars. Het wetsvoorstel is aangekondigd in de aanbiedingsbrief van 25 juni 2001 aan de Tweede Kamer bij het rapport van de groep deskundigen `verslaggeving verzekeringsmaatschappijen' onder leiding van prof.dr. L. Traas. In de brief werd reeds aangekondigd dat de belangrijkste aanbevelingen van de groep deskundigen in wet- en regelgeving zouden worden omgezet. Met het wetsvoorstel geeft het kabinet uitvoering aan dit voornemen.

De ministerraad heeft ermee ingestemd dat het wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De tekst van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden pas openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.

RVD, 18.01.02reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie