Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werkgroep uit raad Breda doet voorstel voor griffie

Datum nieuwsfeit: 18-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Breda

18-01-2002

Werkgroep uit raad doet voorstel voor griffie
De Werkgroep Griffie en Ambtelijke ondersteuning uit de gemeenteraad van Breda, stelt de nieuwe gemeenteraad voor om zeven ambtenaren te benoemen in de nieuwe griffieorganisatie. De griffie wordt straks geleid door beoogd griffier Annelies de Wit-van Herpen. De griffie gaat in het dualistische stelsel na de verkiezingen, de gemeenteraad ondersteunen bij haar werkzaamheden.

Werkgroep Griffie
De heer H. Haarhuis, fractievoorzitter van de Pvda, is voorzitter van de werkgroep Griffie en Ambtelijke ondersteuning. Daarnaast bestaat de werkgroep uit enkele andere fractievoorzitters en raadsleden. Na de verkiezingen zal de voordracht aan de nieuwe raad worden voorgelegd.

De beoogde griffie-ambtenaren zijn momenteel allen werkzaam als ambtenaar bij de gemeente Breda. Ze zijn afkomstig uit vijf verschillende diensten en uit een groot aantal werkdisciplines. De werkgroep wil op deze manier een zo breed mogelijke ondersteuning voor de gemeenteraad realiseren.

Samenstelling
Naast beoogd griffier mevrouw A. de Wit-van Herpen gaan zeven personen deel uitmaken van de griffie. Vijf ambtenaren gaan zorgen voor de inhoudelijke ondersteuning van de raad:

- de heer M.J.H. (Rini) Klep, momenteel hoofd van de centrale afdeling Financiën bij de Bestuursdienst

- de heer J.W.H.M. (Jos) de Hoogh, momenteel Beleidscoördinator van de dienst Stadsbeheer

- de heer A.J.M. (Boy) van Eil, momenteel Beleidscoördinator bij de vakdirectie Welzijn van de dienst Sociale zaken, Arbeidsmarktbeleid en Welzijn

- de heer A.J. (Ton) Buuron, momenteel projectdirecteur Zuidelijk Vervoerknooppunt dienst Ruimtelijke ontwikkeling, Milieu en Economische zaken

- de heer A.J.C. (Jos) Koevoets, momenteel beleidsmedewerker Openbare orde en veiligheid bij de concernstaf
Voor de managementondersteuning gaan zorgen:

- mevrouw P.M. (Els) Schets, momenteel management-assistente van de gemeentesecretaris en adjunctsecretaris bij de concernstaf
- mevrouw D.C. (Daniëlla) Doemar, momenteel directiesecretaresse bij de concernstaf.

De nadere invulling van de functies vindt te zijner tijd plaats. De griffie van de nieuwe gemeenteraad wordt voorlopig gehuisvest in het Stadhuis aan de Grote Markt. Later zal de griffie haar intrek nemen in Stadserf 2.

Breda, 18 januari 2002

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie