Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Open brief vraagt stuiting huwelijk met katholieke Máxima

Datum nieuwsfeit: 18-01-2002
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

Ingezonden persbericht

Open brief vraagt stuiting huwelijk met katholieke Máxima

SCHIEDAM, 20020118 -- Een kiesgerechtigde inwoner van Schiedam heeft in een open brief aan de officier van Justitie te Amsterdam, mr. G.T. Hofstee het Openbaar Ministerie gevraagd het huwelijk van Maxima en Willem Alexander te stuiten.

Volgens de brief is de toestemmingswet voor dit huwelijk in strijd met de grondwet omdat Maxima zich niet heeft bekeerd tot de Nederlands Hervormde Kerk en daardoor niet loyaal is aan de constitutionele monarchie. Ook neemt ze geen feitelijke afstand van het fysieke fascisme van haar vader, zoals haar zus dat wel doet. Tenslotte behoudt ze een dubbel staatsburgerschap wat in strijd is met haar status als koningin. De goedkeuringswet schiet te kort omdat op deze punten niet de door de grondwet vereiste zorgvuldigheid in acht wordt genomen. Het Openbaar Ministerie behoort daarom in te grijpen, aldus deze brief.

De brief is 14 januari aangetekend verzonden met verzoek om bewijs van ontvangst. De Schiedammer heeft nog geen ontvangstbewijs gekregen maar constateert wel dat mogelijk de Binnenlandse Veiligheidsdienst een kopie van de brief uit zijn woning heeft doen verdwijnen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie