Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Grontmij lanceert scan duurzame energie bedrijventerreinen

Datum nieuwsfeit: 18-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Grontmij NV
Zoek soortgelijke berichten

Grontmij

Grontmij NV18-1-2002 - Scan duurzame energie voor bedrijventerreinen

Samen met PricewaterhouseCoopers en KEMA ontwikkelt Grontmij een scan op CD-ROM om te inventariseren of bedrijven op een bedrijventerrein gezamenlijk tot duurzame energievormen kunnen komen. De scan levert inzicht in de mogelijkheden om van een bedrijventerrein een duurzaam bedrijventerrein te maken.

De scan wordt uitgevoerd met behulp van een CD-ROM. Hierop staat een uitgebreide vragenlijst waarmee het mogelijk is om een analyse maken van het energieverbruik bij bedrijven. Hoeveel wordt er precies gebruikt, waar wordt het voor gebruikt en welke onderdelen van de bedrijfsvoering vergen de meeste energie? De scan geeft ook informatie over alternatieven met duurzame energie. Bovendien komen financiële en juridische aspecten aan de orde.

Mogelijkheden van samenwerking De inbreng van Grontmij is vooral gericht op het realiseren van samenwerkingsvormen tussen de bedrijven op een bedrijventerrein. Investeringen om van een bedrijventerrein een duurzaam bedrijventerrein te maken, kunnen tot stand komen als de aanwezige bedrijven daar gezamenlijk toe besluiten.

Als bijvoorbeeld een windmolen een interessante optie is, kan de bouw daarvan gerealiseerd worden indien daar meerdere bedrijven aan meedoen. In de scan komen dan vragen aan de orde over bijvoorbeeld plaats, kosten, subsidiemogelijkheden, vergunningen en financiering. De inventarisatie brengt ook aan het licht of de opgewekte energie van één bedrijf eventueel nog door een ander bedrijf gebruikt kan worden.

Bij het invullen van de vragenlijst kunt u de hulp van adviseurs van Grontmij inschakelen om de verschillende technische, financiële en juridische aspecten van het energieverbruik te inventariseren.

Duurzame energiescans
Behalve de scan voor duurzame energie op bedrijventerreinen zijn er de volgende scans: - scan voor energiehuishouding in gemeenten, - duurzame energiescan voor de industrie (voor individuele bedrijven).

De ontwikkeling van de drie scans is gesubsidieerd door Novem. Novem heeft als doel vanuit milieu-overwegingen energiebesparende projecten te stimuleren.

Meer informatie kunt u krijgen bij Ferd Schellema, telefoon (030) 694 3512 en Jos Frijns, telefoon (030) 694 3504).


---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie