Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Harde aanpak drugssmokkel op Schiphol

Datum nieuwsfeit: 18-01-2002
Bron: Ministerie van Justitie
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Justitie

18.01.02

Harde aanpak drugssmokkel

Het kabinet gaat de bestrijding van de drugssmokkel via Schiphol fors intensiveren. Voorop staat daarbij het onderscheppen van drugs in Nederland, Nederlandse Antillen en Aruba. Zogenoemde risicovluchten op Schiphol zullen daarom regelmatig integraal gecontroleerd gaan worden. Op de Nederlandse Antillen en Aruba zal 100% controle op uitgaand verkeer het uitgangspunt zijn. De capaciteit bij Douane, Koninklijke Marechaussee, Openbaar Ministerie en de rechtbank wordt uitgebreid met ongeveer honderd man. Verder wordt er op Schiphol, de Nederlandse Antillen en andere locaties extra capaciteit voor de detentie van drugssmokkelaars gecreëerd. Het gaat ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie