Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Kerkrade

Datum nieuwsfeit: 18-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-01-2002 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 13.00 u) Vrijdag, 18 januari 2002

District Kerkrade

Kerkrade/Eygelshoven; fikse boetes
De politie die aanwijzingen had dat vanuit een pand aan de Holtskuilenstraat in Eygelshoven werd gehandeld in verdovende middelen, ging afgelopen donderdagavond dan ook controleren. Omdat de bewoner niet opendeed drong de politie het pand binnen en betrapte de bewoner bij het weggooien van verdovende middelen (softdrugs marihuana en hasjiesj) in een afvoer naar het riool. Daarbij wist de politie nog een resterend deel, totaal ruim een halve kilo softdrugs veilig te stellen en in beslag te nemen. Daarnaast nam de politie ondermeer ook aangetroffen geld (ruim achthonderd Euro), twee weegschaaltjes, een rekenmachine en een busje traangas in beslag. De bewoner werd in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie een boete opgelegd van 1.200 Euro. Een bewoner van een woning aan de Nieuwstraat in Kerkrade werd in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie bekeurd met een boete van 500 Euro. Bij controle gisteravond in diens woning vond de politie (die aanwijzingen had dat in het pand werd gehandeld in verdovende middelen en dan ook ging controleren) eveneens softdrugs. De softdrugs, totaal ruim tweehonderd gram hasjiesj en marihuana werden inbeslaggenomen.

Landgraaf; autodief aangehouden
Afgelopen donderdagmiddag troffen stadswachten van de gemeente Landgraaf op de Julianastraat in Landgraaf een geparkeerde auto aan waarvan zij aanwijzingen kregen dat de auto was gestolen. De gewaarschuwde politie heeft de auto voor nader onderzoek afgesleept. Bij het ingestelde onderzoek bleek dat de auto in Belgie was gestolen. Daarnaast kreeg de politie bij het onderzoek aanwijzingen omtrent de identiteit van een mogelijk bij deze autodiefstal betrokken persoon. Die werd donderdagmiddag in de omgeving aangetroffen en meteen aangehouden. De verdachte, een 24-jarige man uit Landgraaf werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Hij heeft de autodiefstal bekend en de politie stelt verder onderzoek in, ook of hij soms meer op zijn kerfstok heeft.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie