Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten district Eemland zuid, 11.30 uur

Datum nieuwsfeit: 19-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten


Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-01-2002 Persberichten district Eemland zuid, 11.30 uur

Ongeval met letsel

LEUSDEN Op vrijdag is rond 12.00 uur een 18-jarige vrouw op een bromfiets op de Arnhemseweg licht gewond geraakt na een aanrijding met een bestelauto. De 24-jarige bestuurder uit Molenschot sloeg op deze weg een inrit in en liet hierbij de hem tegemoet komende bestuurster van een bromfiets niet voorgaan.

Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de vrouw uit Leersum een lichte verwonding opliep aan haar been. Het personeel van de ambulance heeft op de plek van de aanrijding eerste hulp gegeven aan het slachtoffer, maar het was niet nodig de vrouw over te brengen naar het ziekenhuis.

Verkeerscontrole

AMERSFOORT Tussen 14.00 16.00 uur heeft de politie op vrijdagmiddag op de Liendertseweg en de Zonnehof een verkeerscontrole gehouden. Tijdens de controle werden zowel auto`s als bromfietsen gecontroleerd.

In totaal werden 40 processen verbaal uitgeschreven voor onder andere het rijden zonder gordel (12x), het rijden zonder helm (9x), het overschrijden van de constructiesnelheid opgevoerd zijn (6x) en rijden met te hoge snelheid (6x).

Er werden nog enkele bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder bromfietscertificaat, zonder gele platen, rijden zonder verzekering, verlopen APK, niet stoppen voor rood licht en onder de 16 jaar rijden op een bromfiets.

Messenzwaaier aangehouden

AMERSFOORT Op de Kamp is op vrijdagmiddag rond 16.30 uur een 31-jarige man uit Amersfoort aangehouden omdat hij op de Langestraat met een mes liep te zwaaien.

Op aanwijzing van de medewerkers van Stadstoezicht werd de verdachte aangetroffen en aangehouden. Bij de man werd een zakmes aangetroffen. Op het bureau verklaarde de man hiermee een vriend hiermee angst te willen aanjagen.

Het mes is in beslag genomen en tegen de messenzwaaier wordt proces verbaal opgemaakt.

Poging beroving

LEUSDEN Op vrijdag is in de vroege ochtend rond 00.45 uur - een 20-jarige vrouw uit Leusden op de Arnhemseweg het slachtoffer geworden van een poging tot beroving.

De vrouw fietste op de Arnhemsweg ter hoogte van het `gasoverlaadstation` toen een onbekende man op een fiets haar van achteren naderde en van de fiets trok. De man eiste geld en begon de vrouw stompen te geven. De vrouw verweerde zich. Daarop sloeg de berover haar in het gezicht en wilde haar meetrekken richting de bosjes aan de zijkant van de weg.

Daarop verzette de vrouw zich hevig, wist te ontkomen en probeerde een passerende auto aan te houden. De berover ging er vervolgens zonder buit vandoor. De vrouw wist veilig thuis te komen. De politie stelt een onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie