Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

World Vision reageert op humanitaire ramp in Goma

Datum nieuwsfeit: 19-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


WORLD VISION NEDERLAND

World Vision reageert op humanitaire ramp in Goma

Goma overspoelt door Lava. World Vision reageert op humanitaire ramp.
Kantoor World Vision verwoest.

'De humanitaire ramp als gevolg van de vulkaanuitbarstingen van de berg Nyiragongo is enorm' dat zegt de internationale hulporganisatie World Vision vandaag.
World Vision zal voedsel verspreiden aan de tienduizenden mensen aan de grens van Kongo en Rwanda. Medicijnen en goederen, zoals lakens en pannen zijn hard nodig. De hulporganisatie heeft inmiddels overleg gehad met de VN en andere organisatie om de hulpacties te coördineren.
James Mathenge, directeur van World Vision Kongo is ter plekke, hij verklaart: 'Goma is letterlijk tot de grond toe afgebrand. We hebben hier echt te maken met een vreselijke humanitaire catastrofe. Er zijn duizenden mensen onderweg naar Gisengy in Rwanda. Iedereen zit zo dicht op elkaar, we hebben al gevallen van diaree en ademhalingsproblemen gezien.'
Het eigen kantoor van World Vision in Goma is volledig verwoest. Alle medewerkers konden veilig ontkomen en zij werken in verschillende lokale World Vision teams aan de opbouw van de noodhulp. In deze noodhulp werkt World Vision met andere hulporganisaties terplekke, zoals Care International en USAID. Naast de verspreiding van voedsel en andere noodhulpgoederen is het voorkomen van een uitbraak van cholera een van de prioriteiten.
World Vision Nederland werft fondsen voor deze slachtoffers. Giften kunnen worden overgemaakt op giro 1835150 onder vermelding van 'Noodhulp Goma'.
World Vision is de grootste christelijke hulporganisatie in de wereld. In 2001 werden meer dan 90 miljoen mensen bereikt met nood- en ontwikkelingshulp. World Vision werkt onder meer samen met Unicef en is in het bezit van het CBF-Keurmerk voor verantwoorde fondswerving en -besteding. Voor meer informatie: kijk op www.worldvision.nl.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie