Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten district Rijn & Venen, 13.45 uur

Datum nieuwsfeit: 19-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten


Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-01-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 13.45 uur

Grote alcoholcontrole

MAARSSEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 22.00 01.45 uur een grote alcoholcontrole gehouden op diverse plaatsen in Maarssen. In totaal werden 542 automobilisten op de Dr. Plesmanlaan en op twee plekken op de Straatweg verzocht om mee te werken aan de blaastest.

In totaal werden zes bestuurders aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol, waarbij een 41-jarige inwoner uit Maarssen met 1,7 promille alcohol in zijn lichaam de hoogste promillage had.

Tijdens de controle werden tevens bekeuringen uitgeschreven voor rijden zonder geldig rijbewijs, te gladde banden en het ontbreken van een verzekering voor de auto.

Brand in leegstaande woning

BREUKELEN De politie werd op vrijdagochtend geroepen bij een brand in een leegstaande woning aan de G. van Nijenrodestraat. Hier bleek bij de voordeur een brand te zijn. Aan de achterzijde van de woning werden braaksporen aangetroffen.

De politie sluit brandstichting niet uit en zal onderzoek doen. De brandweer heeft het brandje geblust.

Scootercontrole

MAARSSEN De politie heeft vrijdagavond van 18.20 tot 21.00 uur op het marktplein aan het Bisonspoor een scootercontrole gehouden.

In totaal zijn 34 bromfietsen gecontroleerd en 35 processen verbaal uitgedeeld voor onder meer de volgende feiten: 10 x voor overschrijding van de constructiesnelheid (opgevoerd zijn), 8 x voor het niet dragen van de helm, 8 x voor het niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat, 6 x voor het niet hebben van de juiste papieren of het onverzekerd rijden, 2 x voor het niet hebben van de juiste kentekenplaten, 1 x voor het hebben van een vals framenummer.

Achterstallige boetes

VINKEVEEN Vrijdag omstreeks 17.50 uur hield de politie tijdens een verkeerscontrole aan de Vinkenkade een 32-jarige inwoner van Tiel staande. Het voertuig waarin hij reed was niet APK gekeurd en de man droeg geen gordel. De man vroeg de politieagenten of zij niets beters te doen hadden en zei dat ze echte boeven moesten gaan vangen.

Extra alert door de reactie van de man controleerden de agenten de gegevens van de man nog even. Vervolgens bleek dat hij nog twee boetes had openstaan van in totaal 178,68 euro. De man werd de keuze gesteld: of het betalen van de boetes of het inleveren van zijn rijbewijs. De man koos voor de eerste optie en betaalde de nog openstaande boetes.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie