Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Actie Milieudefensie tegen overslagterrein MTC bij Nijmegen

Datum nieuwsfeit: 19-01-2002
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

Ingezonden persbericht

Milieudefensie richt pijlen op grootschalig overslagterrein MTC bij Nijmegen

Milieudefensie heeft in de buurt van het Gelderse Slijk-Ewijk de Betuwse Bongerd gepresenteerd. Deze halve hectare grote boomgaard moet voorkomen dat in het prachtige open rivierenlandschap ten westen van Nijmegen een zogeheten Multimodaal Transportcentrum (MTC) komt. Het 500 hectare opslokkend goederenoverslagterrein MTC kan niet worden gerealiseerd zonder beschikbaarheid van de appel- en perenboomgaard Betuwse Bongerd.

De gevolgen van het MTC voor het landschap en de natuur zullen enorm zijn. Voor dit grootschalige bedrijventerrein voor de transportsector moet veel infrastructuur worden aangelegd: een nieuwe containerhaven, een doorgetrokken A73 ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie