Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Heerlen (RKey; 16.15 u)

Datum nieuwsfeit: 19-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten


Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-01-2002

Persberichten district Heerlen (RKey; 16.15 u)

Zaterdag, 19 januari 2002

District Heerlen

Heerlen; praten ging moeilijk
De politie die afgelopen vrijdagavond op de Saroleastraat in Heerlen tussen een aantal personen een drugsdeal vermoedde, besloot een van deze personen, een 29-jarige man uit Amsterdam, dan ook te controleren. Toen de politie de Amsterdammer aansprak hoorden zij dat die moeilijk / onduidelijk praatte en daarbij zijn mond en kaken raar bewoog. Daarnaast maakte de Amsterdammer slikkende bewegingen, waarop de politie het sterke vermoeden kreeg dat hij trachtte bolletjes verdovende middelen door / weg te slikken. Daarop greep de politie hem vast en kwamen er vervolgens een tiental bolletjes cocaine uit zijn tevoorschijn. De verdovende middelen werden inbeslaggenomen en de verdachte werd overgegebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt verder onderzoek in waarbij ook de Vreemdelingendienst wordt ingeschakeld om te onderzoeken of de verdachte illegaal in Nederland verblijft.
Diezelfde vrijdagavond heeft de politie op de Plaarstraat in Heerlen een 29-jarige man uit Heerlen aangehouden na een melding dat iemand passanten lastig viel. Toen de politie namelijk terplaatse kwam zagen zij de verdachte met een mes spelen en bij hem lagen een paar bolletjes met vermoedelijk verdovende middelen. Ook bleek de verdachte na onderzoek nog een bolletje heroine bij zich te hebben. De aangehouden Heerlenaar werd overgebracht naar het politiebureau. Mes en verdovende middelen werden inbeslaggenomen en de politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte terzake overtreding van de Opiumwet en de Wet wapens en munitie. In het kader van een snelrechtprocedure kreeg de verdachte meteen dagvaarding uitgereikt om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Heerlen/Hoensbroek; in gestolen auto
Bij controle afgelopen vrijdagavond op de Kissel in Heerlen van twee inzittenden van een auto, bleek dat de auto waarin het tweetal zat als gestolen stond gesignaleerd. Beide verdachten, een 37-jarige vrouw uit Dordrecht en een 39-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats werden meteen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De gestolen werd inbeslaggenomen en afgesleept. De 39-jarige verdachte / man heeft inmiddels bekend de auto in Beek te hebben gestolen. De politie maakt proces-verbaal op. Vanmorgen, zaterdagmorgen kreeg de politie een melding van alerte getuigen dat er op de Panhuisstraat in Hoensbroek een tweetal vreemde personen in een auto lagen te slapen. De politie die terplaatse ging trof er een auto welke als gestolen stond gesignaleerd (in Maastricht gestolen). De beide inzittenden, een 27-jarige man uit Vaals en een 30-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De gestolen auto werd inbeslaggenomen en de politie stelt een nader onderzoek in.

Schinveld; betrapt
Een 27-jarige man uit Kerkrade die afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht omstreeks 03.15 uur naar zijn op de Beekstraat in Schinveld geparkeerde auto liep, zag twee onbekende personen in zijn auto zitten. Die hadden in de auto ingebroken, vermoedelijk om het voertuig te stelen. De Kerkradenaar bedacht zich niet lang en vatte een van hen, een 16-jarige jongen uit Sittard in de kraag. De ander rende weg en wist te ontkomen. De gewaarschuwde politie heeft de Sittardse verdachte overgebracht naar het politiebureau en heeft hem ingesloten. De ouders van de jeugdige verdachte werden in kennis gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in, ondermeer ook naar de identiteit van de andere ontkomen verdachte.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie