Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven e.o 19-01-2002

Datum nieuwsfeit: 19-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten


Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 19-01-2002 Persbericht van zaterdag 19 januari 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Winkeldief onder verzet aangehouden
Op het Eindje is vrijdagavond om 20.20 uur een 18-jarige inwoner van Den Bosch aangehouden. De man had kort ervoor een winkeldiefstal gepleegd en was betrapt door een beveiligingsmedewerker. Toen deze de man wilde aanhouden om hem over te dragen aan de politie bedreigde de verdachte de man en ging ervandoor. De te hulp geroepen politie kon de man buiten het bedrijf aanhouden. Hij is onder verzet overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Eindhoven: Aanhoudingen na ruzie om parkeerplaats Vrijdagavond omstreeks 21.45 uur zijn op de Dommelstraat een 24-jarige man uit Dordrecht, een 24jarige man uit Tilburg en een 16-jarige vrouw uit s-Gravendeel aangehouden. Zij worden ervan verdacht, bij een ruzie om een parkeerplaats op het Stationsplein, een 25-jarige man uit Heeswijk-Dinther te hebben mishandeld. De aangehouden verdachten zijn overgebracht naar het bureau. De twee 24-jarige verdachten zijn voor onderzoek ingesloten. De 16-jarige verdachte is na verhoor heengezonden. Het 25-jarige slachtoffer is, na aan zijn verwondingen te zijn behandeld in het ziekenhuis, eveneens aangehouden en ingesloten.

Eindhoven: Man van zijn fiets beroofd
Onder bedreiging met een mes heeft vrijdagavond omstreeks 23.40 uur een 56-jarige Eindhovenaar zijn fiets moeten afgeven. Het slachtoffer reed, komende uit de richting Son, op zijn fiets over het fietspad langs de John F. Kennedylaan. Plotseling sprong er een man voor hem op het fietspad met een mes in zijn hand. Deze man bedreigde het slachtoffer met zijn mes en eiste de fiets. De overvaller pakte de fiets en trok hem ondanks verzet van het slachtoffer uit diens handen en verdween ermee via de middenberm van de John F. Kennedylaan.

Helmond: Aanhouding na inbraak
Op de Veestraat is zaterdagmorgen om 01.05 uur een 44-jarige Helmonder aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor een inbraak in een winkel aan de Veestraat te hebben gepleegd. Getuigen hadden dit gezien en het signalement van de man aan de politie doorgegeven. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Eindhoven: Alcoholcontrole
Zaterdagmorgen zijn bij een alcoholcontrole op de Hoogstraat 4 bestuurders betrapt op het rijden onder invloed. De ademanalyse gaf bij een 33-jarige bestuurster uit Den Bosch een alcoholpromillage van
1,15 promille aan. De vrouw kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 5 uur. Een 35-jarige Eindhovenaar blies een alcoholpromillage van ruim 1,20 promille. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 5 uur. Een 30-jarige bestuurder uit Someren blies ruim 0,70 promille en kreeg een transactie van 190 aangeboden en een rijverbod voor de duur van 2 uur. Een 52-jarige automobilist uit Bladel blies ruim 0,65 promille. Hij kreeg en transactie van 190 aangeboden en en rijverbod voor de duur van 2 uur.

Eindhoven: Beroving
Een 28-jarige inwoner van Eindhoven is vrijdagavond omstreeks 23.15 uur op de Willem Barentzstraat van zijn portemonnaie en zijn GSM beroofd. Het slachtoffer liep naar zijn geparkeerd staande auto toen hij plotseling door een hem voorbijlopende man met gebalde vuist in zijn gezicht werd geslagen. Direct hierna kreeg hij van en tweede overvaller opnieuw een vuistslag in zijn gezicht. Toen de man bekomen was van de schrik zag hij nog juist twee mannen weglopen. Kort hierna bemerkte hij dat zijn portemonnaie en gsm weg waren.

Someren: Aanhouding na vernieling en mishandeling Vanmorgen om 04.45 uur is in een woning aan de Pasakker een 16-jarige inwoner van Someren aangehouden. De verdachte was onder invloed de woning binnen gedrongen door de ruit van de voordeur te vernielen. Binnen had hij tijdens een vechtpartij de hoofdbewoner gebeten. De man is overgebracht naar het bureau en voor onderzoek ingesloten.

Gemert: Onder invloed
Vanmorgen om 01.57 uur bleek bij een controle van een personenauto dat de 27-jarige automobilist uit Boekel zijn auto bestuurde terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 0,70 promille aan. De verdachte kreeg een transactie van 190 aangeboden en een rijverbod voor de duur van 2 uur.

Gemert: Aanhouding na mishandeling
In een horecagelegenheid aan het Binderseind is vanmorgen een 17-jarige jongeman uit Beek en Donk aangehouden. Hij wordt ervan verdacht kort ervoor bij een onenigheid een andere man te hebben mishandeld.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Veldm. Montgomerylaan is zaterdagmorgen om 03.55 uur een 36-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor tegen een lantaarnpaal te zijn gereden. Bij controle bleek hij onder invloed te zijn. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 0,85 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 3 uur.

Eindhoven: Onder invloed
Een 35-jarige automobilist uit Eindhoven is zaterdagmorgen om 02.58 uur aangehouden op de Kalverstraat. Hij bleek onder invloed te zijn. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,20 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 5 uur.

Eindhoven: Gewapende overval
Vrijdagavond omstreeks 24.00 uur is op de Strijpsestraat er een gewapende overval gepleegd op de 43-jarige eigenaar van een horeca gelegenheid. Toen het slachtoffer in zijn auto gestapt was en zijn motor gestart had, werd het portier opengetrokken en stonden er twee personen met bivakmutsen op naast de auto. Zij eisten, onder bedreiging met een vuurwapen, geld van het slachtoffer en sloegen hem daarbij in het gezicht. Toen de overvallers even afgeleid zag het slachtoffer kans snel weg te rijden met zijn auto. De daders waren Nederlands sprekend, lengte 1.80 1.85 cm en gekleed in donkere kleding. De polite verzoekt getuigen van deze overval zich bij hen te melden.

Eindhoven: Diefstal personenauto
Tussen vrijdagavond 23.30 uur en zaterdagmorgen 09.30 uur is er vanaf de Rapenburglaan een personenauto, merk Opel, type Corsa, kleur zwart, voorzien van het kenteken FS-TS-03, weggenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie