Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen

Datum nieuwsfeit: 20-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten


Korps: Groningen, plaats: Diverse 20-01-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 20 januari 2002

Dagelijkse berichten

Winschoten: man mishandeld en beroofd
Een 59-jarige man is zondagmorgen mishandeld en beroofd in zijn woning aan de Rijnstraat in Winschoten. In de nanacht werd er bij de man aangebeld waarna er, toen hij open deed, drie mannen de woning binnendrongen. Het slachtoffer werd meerdere keren geslagen en zijn portemonnee met enkele honderden euros werd hem afgenomen. Toen een in de woning van het slachtoffer aanwezige 45-jarige vrouw de politie wilde bellen werd haar dat door één van de indringers belet. Aanleiding van de mishandeling en beroving is vermoedelijk een geldkwestie. De politie stelt een onderzoek in.

Veendam: gewonde bij ruzie
Bij een ruzie aan de het Beneden Westerdiep in Veendam is zaterdagnacht een 31-jarige Veendammer gewond geraakt. De man had een horecagelegenheid bezocht en wilde met taxi naar huis gaan. Toen hij was ingestapt werd de deur van de taxi weer opengetrokken waarna het slachtoffer werd geslagen door een man, waarmee hij vrijdagavond bij een andere horecagelegenheid in Veendam ook al ruzie had gehad. Er ontstond een vechtpartij waarbij de Veendammer hoofdletsel opliep. Hij moest door ambulancepersoneel worden behandeld. De verdachte wist te ontkomen. De politie onderzoekt de mishandeling.

Stadskanaal: man gewond
Tijdens een ruzie met zijn vriendin in diens woning in de Edisonflat in Stadskanaal is zaterdagavond een 27-jarige man uit Utrecht gewond geraakt. De man, die samen met de 27-jarige vriendin behoorlijk had gedronken, onstak door onbekende oorzaak in woede en sloeg een ruit van een tussendeur kapot. Hij liep een slagaderlijke bloeding op en is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Stadskanaal: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie zaterdagavond aan de Hoofdstraat in Stadskanaal een 32-jarige automobilist uit Nieuw Buinen aangehouden. De man bleek bij een alcoholcontrole te veel te hebben gedronken. Bij de ademanalyse op het politiebureau werd een bloedalcoholgehalte van 1.42 promille gemeten. Na verhoor is de verdachte met een dagvaarding en een rijverbod van 7 uur heengezonden.

Groningen: gestolen auto in brand
Op een parkeerplaats aan de Melisseweg in Groningen brandde zaterdagnacht een personenauto volledig uit. Bij onderzoek door de politie bleek de auto in de nacht van 18 op 19 januari te zijn gestolen aan de Oliemuldersweg in Groningen. De politie doet onderzoek naar het ontstaan van de brand en diefstal van de auto.

Groningen: politieman gewond bij vechtpartij
Een 39-jarige politieman is zaterdagnacht gewond geraakt bij een vechtpartij aan de Grote Markt in Groningen. De politieman was samen met een collega in een horecagelegenheid nadat personeel van dat bedrijf de politie om assistentie had gevraagd. In de bar bevonden zich een aantal bezoekers waarvan er één vuurwerk had afgestoken. De betrokken persoon werd gevraag met de politiemensen en een personeelslid mee te gaan. Hij voldeed aanvankelijk aan dat verzoek. Toen hem echter werd verteld dat hij de zaak diende te verlaten stompte de man de politieagent plotseling in het gezicht. Er ontstond een worsteling waarbij de politieman hoofd, been- en schouderletsel opliep. Ook de verdachte raakte gewond. Beiden zijn door een arts onderzocht. De verdachte, een 25-jarige man uit Noordbergum is ingesloten voor verhoor.

Groningen: jongen en meisje aangehouden
Aan de Boelemaaheerd in Groningen heeft de politie zaterdagavond een 16-jarig meisje en haar, eveneens 16-jarige vriend aangehouden. Het meisje bevond zich in haar ouderlijk huis en had telefonisch ruzie met haar vriend. Toen haar vader daar een opmerking over maakte vloog het meisje Pa aan en verliet vervolgens de woning. Pa sloot de woning en toen het meisje even later niet binnen werd gelaten sloeg ze een ruit van de achter deur in. Daarop belde de vader de politie. Hij wilde aangifte doen en de gewaarschuwde politiemensen gingen in de buurt op zoek naar zijn dochter. Aanvankelijk werd alleen de 16-jarige vriend in de buurt van de woning aangetroffen. Even later ook het meisje. Die werd daarop aangehouden maar zette het op een schreeuwen. Haar vriend werd daardoor gealarmeerd en kwam haar te hulp. De jongen probeerde de aanhouding te verhinderen en kon met moeite worden overmeesterd. Hij is daarop aangehouden voor ambtsbelemmering. Hij meisje wist tijdens de worsteling met haar vriend te ontkomen. Ze kon later worden opgepakt. Beiden werden naar het bureau gebracht waarna de vriend, na verhoor, aan zijn ouders is overgedragen. Het meisje is na verhoor ondergebracht bij een jeugdopvangcentrum. Tegen beide is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: autodief aangehouden
De politie heeft zaterdagavond in de Semarangstraat in Groningen een 36-jarige man uit Groningen aangehouden. De man werd door een 37-jarige vrouw uit Rotterdam in haar auto aangetroffen toen zij met de wagen weg wilde. De autokraker werd door de vrouw en een andere getuige met behulp van omwonenden vastgehouden en aan de politie overgedragen. Bij onderzoek bleek dat de man verdachte de auto had willen stelen. Hij had het contactslot inmiddels vernield. De man is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen agressieve winkeldief
Een agressieve winkeldief is zaterdagavond door de politie aangehouden nadat hij in een supermarkt in de Eyssoniusstraat geprobeerd had twee pakjes slagroom te stelen. Hij werd daarbij door winkelpersoneel betrapt en besloot uiteindelijk toch de slagroom af te rekenen. De bedrijfsleider sprak de man daarop aan om hem een winkelverbod uit te reiken omdat de man in dezelfde winkel al eerder had gestolen. Er ontstond een woordenwisseling waarbij de verdachte op de vuist wilde. De man werd door de gewaarschuwde politie meegenomen naar het bureau waar hij alsnog een winkelverbod kreeg opgelegd. Diefstal of poging daartoe kon niet worden bewezen. De man is daarop vrijgelaten.

Groningen: dronken bromfietser
Surveillerende politiemensen zagen zaterdagnacht in de Hoekstraat een bromfietser zonder helm rijden. De slingerde hevig en bij controle bleek hij te veel te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau waar een alcoholpromillage van 1.55 werd gemeten. Na verhoor is de man met een dagvaarding heengezonden.

Groningen: man mishandeld en bedreigd
Aan de Bornholmstraat in Groningen is zaterdagnacht een 37-jarige man uit Groningen mishandeld en bedreigd. De man zat bij zijn vriendin in de auto waarmee ze stilstonden op een parkeerplaats. Naast hen stopte op een gegeven moment een andere auto met daarin vier mannen. Na enige tijd stapten de mannen uit en sommeerden het slachtoffer ook uit te stappen. Hij deed dat en werd daarop met een vuurwapen bedreigd. Hij werd geslagen en zijn kleding werd doorzocht. De belagers eisten geld maar dat had het slachtoffer niet bij zich. Daarop verdwenen de mannen met hun auto. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: fietsendief aangehouden
In de Oosterstraat heeft de politie zaterdagavond een 33-jarige man uit Groningen aangehouden. De man, die bij de politie bekend is als fietsendief, reed op een fiets in verboden richting. Politiemensen spraken hem waarbij bleek dat aan het stuur van de fiets een vernield slot hing. De man bekende daarop de fiets te hebben gestolen. Hij werd meegenomen en na verhoor heengezonden. Geprobeerd wordt de fiets terug te bezorgen bij de rechtmatige eigenaar.

Groningen: man aangehouden
De politie heeft zaterdagmiddag aan de Diamantlaan in Groningen een 30-jarige Groninger aangehouden. De man wordt verdacht van poging tot diefstal en mishandeling. Hij deed inkopen in een supermarkt aan de Turkooisstraat in Groningen. Personeel van de winkel zag dat de man spullen in een tas deed en niet in een karretje. Daarop ontstond de verdenking van mogelijke diefstal. Bij de kassa echter kreeg de man kennelijk in de gaten dat het personeel op hem lette en liep de winkel uit, gevolgd door winkelmedewerkers. Die spraken hem aan maar de man liep door stapte in een auto en reed weg. Korte tijd later kwam hij echter weer in de winkel en na een aantal keren tegen winkelmedewerkers te hebben geschreeuwd sloeg hij een caissière in het gezicht. Daarna vluchtte hij. Winkelpersoneel belde de politie en gaf het kenteken van de auto van de man door. Op de Diamantlaan werd hij aangehouden en naar het bureau gebracht. De man is na verhoor overgedragen aan de parketpolitie omdat hij nog 7 dagen gevangenisstraf had openstaan.

Groningen: onbekende man ingesloten
Een tot nu toe onbekende man is zaterdagnacht door de politie aangehouden bij het Engelenpoortje in Groningen. De man stond tegen een muur te plassen en kreeg daarvoor een bekeuring. Hij gaf echter een veel voorkomende naam op en een adres in Spanje. Omdat een in zijn gezelschap zijnde vriend hem ook met een andere naam aansprak werd de man voor onderzoek meegenomen naar het bureau. Daar bleek hij een valse naam te hebben opgegeven. Zijn werkelijk identiteit wenste de man niet op te geven. Hij ingesloten voor nader onderzoek.

Appingedam: gewonde bij vechtpartij
Een 19-jarige man uit Appingedam is zaterdagnacht gewond geraakt bij een vechtpartij in de Wijkstraat in Appingedam. De man bezocht een bar en probeerde daar contact te leggen met een meisje. Diens vriend was daar niet van gediend en gaf de man een klap. Daar bleef het verder bij. Bij het verlaten ban de bar werd het slachtoffer plotseling belaagd door twee andere mannen die kennelijk in veronderstelling verkeerden dat er nog steeds ruzie was en hierin aanleiding zagen om te gaan vechten. Het slachtoffer liep diverse kneuzingen op aan gezicht en lichaam. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De identiteit van beide daders, die nog niet konden worden aangehouden, is bekend. Zij worden nader door de politie gehoord.

Delfzijl: mannen aangehouden
Drie mannen vernielden zaterdagavond een aan de het Afwateringskanaal in Delfzijl geparkeerde auto. Getuigen belden de politie die de verdachten, drie mannen in de leeftijd van 17, 20 en 21 jaar uit Delfzijl en Groningen, op basis van de opgegeven signalementen korte tijd later op de Hogelandsterweg kon aanhouden. De mannen bekenden de vernieling. Bij onderzoek bleken ze in het bezit te zijn van een tas waarin door de agenten diverse gestolen winkelgoederen werden aangetroffen. De mannen ontkennen iets met de spullen te maken te hebben. Ze zijn ingesloten voor nader onderzoek in verhoor. De 20-jarige verdacht bleek nog 7 dagen gevangenisstraf te goed te hebben. Hij wordt na verhoor overgedragen aan de parketpolitie.

Stadskanaal: bromfietser gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Steenhouwer in Stadskanaal is zaterdagmorgen een 17-jarige bromfietser uit Musselkanaal gewond geraakt. De jongeman en werd aangereden door een naast hem rijdende auto, bestuurd door een 58-jarige man uit Gasselternijveenschemond, die rechtsaf een inrit in wilde rijden. De bromfietser kwam te vallen en liep arm- en beenletsel op. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Zevenhuizen: snelheidscontrole
De politie heeft zaterdagmorgen een snelheidscontrole gehouden aan de Oudestreek in Zevenhuizen. Daarbij werd van 422 voertuigen de snelheid gemeten. Tweeënzestig bestuurders reden harder dan de ter plaatse toegestane maximumsnelheid van 60 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 111 km per uur.

Uithuizen: diefstal uit gymzaal; politie zoekt getuigen Een 15-jarige meisje en een 25-jarige vrouw uit Usquert zijn vrijdagavond slachtoffer geworden van diefstal. Beide vrouwen waren aan het sporten in een gymzaal aan de Schoolstraat in Uithuizen. Nadien bleek dat van hen een GSM telefoon respectievelijk een jas met daarin ook een mobieltje, een portemonnee en sleutels waren gestolen. Alhoewel de politie een mogelijke dader op het oog heeft is er tegen deze verdachte onvoldoende bewijs. Daarom is de politie op zoek naar getuigen die vrijdagavond mogelijk iets verdachts hebben gezien bij of in de gymzaal aan de Schoolstraat in Uithuizen. Zij worden verzocht te bellen met de politie in Uithuizen, telefoon 0900 8844.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( 0.13 euro p/m ).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie