Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland

Datum nieuwsfeit: 20-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten


Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 20-01-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, H.Demmers tel. 06-53337514

Verkeersongevallen met gewonden
Almere - Een 46-jarige automobilist uit Almere die gisterochtend op de Landrostdreef in de richting van de Veluwedreef reed raakte net na de rotonde in een slip en kwam in de sloot terecht. De man werd door de GGD voor onderzoek naar het Flevoziekenhuis overgebracht. Zijn auto werd door een bergingsbedrijf weggesleept.

Almere - Een 57-jarige bestuurder uit Almere werd afgelopen nacht op de Veluwedreef bij de oprit A6 aangereden door een auto bestuurd door een 36-jarige Rotterdammer. De laatste zou met hoge snelheid het rode licht hebben genegeerd. De echtgenote (54 jr.) van de Almeerder en de 36-jarige werden met onbekend letsel, voor onderzoek, door de GGD naar het Flevoziekenhuis vervoerd. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en werden door een bergingsbedrijf weggesleept. Door Rijkswaterstaat werd de afrit tijdelijk afgesloten om het wegdek schoon te maken.

Creil - Een 59-jarige bestuurder uit Emmeloord veroorzaakte gisteravond een aanrijding toen hij vanaf de Klutenweg de Weg van Ongenade wilde oversteken. Hij reed daarbij tegen de auto van een 36-jarige bestuurder uit Rutten. De auto van de 59-jarige sloeg over de kop en raakte een schrikhek. De Emmeloorder werd voor onderzoek door de GGD naar het dr. Jansenziekenhuis in Emmeloord vervoerd. Beide voertuigen werden door een bergingsbedrijf weggesleept.

Autobrand
Urk - De personenauto van een 24-jarige man uit Urk brandde gisterochtend geheel uit. Vermoedelijk is de oorzaak van de brand geweest een bestuurbare mini auto waar men even daarvoor mee aan het racen was geweest. Zowel dat autootje als de daarbijbehorende brandstof (methyl alcohol) werden op de achterbank gelegd. Nadat er rook was ontstaan en bestuurder en inzittende uitstapten brandde de gehele wagen uit. Het voertuig werd door een bergingsbedrijf weggesleept.

Rijden onder invloed
Creil - Een 16-jarige bestuurder uit Emmeloord probeerde afgelopen nacht uit handen van de politie te blijven. Hij gaf geen gehoor aan een stopteken en reed na achtervolging zich klem op de Koning Boutlaan. Daar wilde hij niet uitstappen en probeerde nog te ontkomen door twee keer hard achteruit te rijden tegen een politieauto. Door de politie werd de zijruit ingeslagen en de jongen aangehouden en ingesloten. De 16-jarige had de auto zonder toestemming van de eigenaar meegenomen en verkeerde vermoedelijk onder invloed van alcohol of andere stoffen, daarom werd er van hem een bloedproef afgenomen. De politieauto werd weggesleept door een bergingsbedrijf.

Lelystad - Een 48-jarige bestuurder uit Lelystad werd de afgelopen nacht aangehouden op de Waddenlaan voor het rijden onder invloed van alcohol. Hij kwam bij de ademanalyse tot 535 ugl (1.2 promille). Naast proces-verbaal kreeg hij een rijverbod van vijf uur.

Dronten - Voor een 37-jarige man uit Harderwijk pakte een bestuurderswissel verkeerd uit. De auto waarin de man eerst als bijrijder zat wilde de politie controleren op de Educalaan. De bestuurder van dat moment reed weg. Op De Roef werd de auto weer aangetroffen met nu de 37-jarige man achter het stuur. Bij controle kwam hij tot 345 ugl (0.7 promille) en de vorige bestuurder, nu bijrijder, bleef bij de ademanalyse onder de wettelijke grens van 0.5 promille. (Soms zit het mee, soms zit het tegen)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie