Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Drenthe 20-01-2002

Datum nieuwsfeit: 20-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten

Politie Drenthe

Persberichten

van zondag 20 januari 2002
15:59 zondag 20 januari 2002

Roel Hallink, tel.: 06-51528156


* Met auto over de kop

KLAZIENAVEEN Gisteren laat in de middag reed een 53-jarige inwoner van Klazienaveen met zijn auto over de Antares. In een bocht naar links verloor hij de macht over het stuur en kwam in een slip. Kwam daarbij in de berm, sloeg over de kop en nam ook nog een lichtmast mee. De man had nogal wat alcohol gedronken en werd aangehouden. Aan het bureau blies hij 755 µg/l (ongeveer 1.75 promille) Zijn rijbewijs werd ingevorderd en een dagvaarding werd aan hem uitgereikt.


* Vernieling en poging diefstal fiets

ASSEN Zaterdagavond werd bij de fietsenstalling aan de M.L. Kingweg een 26-jarige jongen uit Assen aangehouden toen hij bezig was het slot van een fiets te vernielen. Hij werd ingesloten en vandaag verhoord. Hij gaf toe het slot vernield te hebben om de fiets te stelen. Na verhoor is hij overgedragen aan de ouders. Zijn kameraad die samen met hem de fiets probeerde te stelen wist gisteravond te ontkomen.


* Diefstal bromscooter

EMMEN Deed gisteren een 17-jarige inwoner van Emmen aangifte van diefstal van zijn scooter. Hij had deze vrijdagavond voor een zaak aan De Weiert geparkeerd en afgesloten met drie sloten. In deze zaak had hij zijn jas over een stoel gehangen. Toen hij later naar huis wilde, waren de sleutels uit zijn jas verdwenen, alsmede zijn bromscooter.


* Diefstal auto

ZWIGGELTE Vanaf een parkeerplaats bij een bungalowpark aan het Oranjekanaal werd tussen van vrijdagavond en zaterdagmiddag een Nissan Patrol Hardtop gestolen. De 37-jarige eigenaar uit Zwiggelte bemerkte dit gistermiddag toen hij met de auto wegwilde en deze er niet meer stond. Totale schade is niet bekend.


* Diefstal uit autos

EMMEN Een 54-jarige inwoner van Emmen ontdekte gisteren dat er in zijn auto was ingebroken. De stond geparkeerd voor de woning aan de Laan van het Kinholt. Een voorportierruit was ingeslagen. Vermist wordt het frontje van de radio. De daders hebben ook geprobeerd de radio eruit te halen, maar dit is niet gelukt. Wel onstond daardoor veel schade.

ASSEN Gisteren werd ontdekt dat aan de Boskamp een auto was opengebroken. De tas van de 49-jarige eigenaresse was gestolen. Daarin zaten o.a. haar rijbewijs en haar paspoort.

Ook aan de Tumulusstraat werd gisteravond een auto opengebroken. De ruit aan de bestuurderszijde was ingeslagen. Vermist wordt een damestas met daarin en rijbewijs, een portemonnee met wat kleingeld, een GSM en nog wat andere kleine spullen.


* Inbraken in woningen

BEILEN Afgelopen nacht is er ingebroken in woning aan de Schapendrift. De daders kwamen binnen door het forceren van een raampje aan de achterzijde. De benedenverdieping werd doorzocht. Vermist wordt een bedrag van vermoedelijk een paar honderd Euro en een zilveren spaarpot.

ASSEN Vanmorgen werd ontdekt dat er ingebroken was in een woning aan de Ekkelwal. Vroeg in de nacht was de voordeur nog netjes afgesloten, terwijl deze vanmorgen vroeg openstond. Vermist wordt een leren dames jas, met daarin een portemonnee en een GSM. Totale schade is niet bekend.


* Inbraak in schuur

EMMEN Door een 36-jarige inwoner van Emmen werd gisteren aangifte gedaan van diefstal uit zijn schuur. Hij ontdekte gistermorgen dat er een raam uit een kozijn gehaald was. Bij controle in de schuur miste hij een boormachine, een decoupeerzaag een aquariumpomp, een dopsleutelset en een radio / cd-speler. De schade wordt geschat op ongeveer 350,--


* Winkeldiefstal

MEPPEL Een 29-jarige inwoner van Tuk werd gisteren op heterdaad betrapt bij het stelen van goederen in een winkel aan De Swaenenborgh. Hij werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Uit zijn tas kwamen 5 shirtjes en nog een 3 cds die hij ergens anders had gestolen. In de kofferbak van zijn auto werden diverse stukken elektrisch gereedschap aangetroffen. Thuis werden ook nog enkele stukken gereedschap aangetroffen. Uitgezocht moet nog wat er allemaal precies gestolen is en waar het weg komt. De man heeft bekend en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.


* Zakkenrollen

ASSEN Gistermiddag werd in een winkel aan de Noordersingel een 32-jarige man, vermoedelijk zonder vast woon- of verblijfplaats, op heterdaad aangehouden terzake zakkenrollen. Omdat de man op vrijdag in Hoogersmilde voor een gelijk feit was aangehouden, is hij nu ingesloten en in verzekering gesteld. Het onderzoek zal de komende dagen worden voortgezet.


* Vernieling autos

ZUIDLAREN Tijdens surveillance in De Hilde werd gisteren ontdekt dat er meerdere autos vernield waren. Bij onderzoek bleek het te gaan om 9 autos, waarvan ruitenwissers, spiegels en antennes vernield waren, dan wel dat er krassen in het lakwerk zaten. Vermoedelijk hebben de vernielingen plaatsgevonden in de nanacht van vrijdag op zaterdag. De eigenaren moeten nog aangifte doen.


* Vernieling fietsen

ASSEN Bij het Stationsplein werd afgelopen nacht ontdekt dat 3 jongeren bezig waren diverse fietsen te vernielen. Aangehouden werd 3 jongens van respectievelijk 18, 19 en 20 jaar en allen afkomstig uit Assen. Zij zijn ingesloten en zullen vandaag gehoord worden. Uit het onderzoek is komen vast te staan dat er 4 fietsen vernield zijn, door o.a. het krombuigen van wielen en het slopen van onderdelen.


* Potloodventer

ASSEN Gisteravond rond 19.15 uur werd een 13-jarig meisje uit Assen geconfronteerd met een schennispleger. Zij liet haar hond uit aan de Zuringes, toen een man haar naar de weg vroeg. Omdat zij het niet vertrouwde, liep ze weg, waarop de man haar achterna is gegaan en haar zijn geslachtdeel heeft getoond. Het meisje is overstuur naar huis gevlucht. Het betrof een slanke blanke man van ongeveer 1.90 m en rond de 30 jaar. Hij had kort bruin of donkerblond haar. Droeg een zwarte jas en een zwarte broek.


* Brand in garage

HOLLANDSCHEVELD Vanmorgen na 11 uur werd er brand ontdekt in een garage bij een woning aan de Dr. Broekhoffstraat. Het was toen al een uitslaande brand en de brandweer kon niet voorkomen dart de gehele garage nagenoeg verloren ging. Het is niet duidelijk hoe en wanneer de brand is ontstaan. Onderzoek wordt ingesteld.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie