Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten politiedistrict Maastricht (RKey; 15.00 u)

Datum nieuwsfeit: 20-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten


Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 20-01-2002 Persberichten district Maastricht (RKey; 15.00 u) Zondag, 20 januari 2002

District Maastricht

Maastricht; onder invloed
Het slingerende rijgedrag van een 36-jarige automobilist uit Maastricht, trok afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht op de Via Regia in Maastricht de aandacht van de politie. Bleek dat de Maastrichtenaar onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. Verder bleek dat de Maastrichtenaar geen geldig Nederlands rijbewijs heeft. De politie heeft diens auto inbeslaggenomen en maakt proces-verbaal op tegen de verdachte. Ook een 41-jarige Maastrichtse automobilist bleek op de Roserije onder invloed zijn auto te besturen. In het politiebureau wees ademanalyse uit dat hij ruim driemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1,5 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Maastricht; aangehouden en ingesloten
Een 19-jarige pizzabezorger uit Maastricht heeft bij de politie aangifte gedaan terzake het uitgeven van vals geld. Bij het afleveren van een bestelling afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht in de wijk Caberg, werd hij op straat aangesproken door een vrouw die hem vroeg of hij een bankbiljet van vijftig Euro kon wisselen. Nadat de jongeman de vijftig Euro had gewisseld ontdekte hij later bij terugkomst in het restaurant dat het bankbiljet van vijftig Euro vals was. De gewaarschuwde politie heeft het valse 50-Eurobankbiljet inbeslaggenomen en heeft vannacht thuis in haar woning in Maastricht een 23-jarige vrouw aangehouden op verdenking van het uitgeven van het valse bankbiljet. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar ze werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; belediging
De politie heeft afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht op de Helmstraat in Maastricht een 25-jarige taxichauffeur uit die plaats aangehouden. De politie bekeurde de taxichauffeur op de Helmstraat omdat hij aanvankelijk op het Vrijthof met zijn taxi zodanig op de weg stond dat hij daarmee de vrije doorgang voor het verkeer blokkeerde/belemmerde. Daarnaast bekeurde de politie de taxichauffeur ook vanwege het feit dat hij geen autogordel droeg. Vermoedelijk omdat hij vanwege de bekeuringen kwaad werd, uitte hij een belediging in de richting van de agenten. Daarop werd de taxichauffeur meteen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Mheer; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht (vlakbij zijn woning in Mheer toen hij daar arriveerde) van een 76-jarige automobilist, bleek dat de man onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij ruim tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie