Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dubbeltelling militaire pensioentijd bij uitzending

Datum nieuwsfeit: 21-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten---

Ministerie van Defensie---

Dubbeltelling militaire pensioentijd bij uitzending

21-01-2002

Persbericht van het Ministerie van Defensie DV/PB/05

Voor militairen die aan een vredes- of humanitaire operatie deelnemen telt de periode van uitzending voortaan dubbel als pensioentijd.

De maatregel is gebaseerd op een bepaling in het Pensioenreglement ABP die bij het uitvoeren van krijgshandelingen, dubbeltelling van pensioentijd mogelijk maakt. Omdat de omstandigheden waaronder wordt geopereerd tijdens vredes- en langdurige humanitaire operaties vergelijkbaar kunnen zijn, is besloten dubbeltelling hier ook toe te passen.

Naast het voordeel van dubbeltelling van pensioentijd genieten uitgezonden militairen ook andere, directe financiële voordelen. Zo krijgen zij een vergoeding voor extra onkosten en de werkdruk. Dat betekent voor een soldaat bij een uitzending van zes maanden ongeveer 9.500 euro (netto) extra boven op het normale salaris. Overigens komen niet alle operaties voor dubbeltelling in aanmerking. Militairen die deelnemen aan een humanitaire missie in een gebied waar geen oorlogsdreiging heerst, vallen buiten de regeling. Aan andere humanitaire operaties moet tenminste één aaneengesloten maand worden deelgenomen om over de gehele uitzending in aanmerking te komen voor dubbeltelling van de pensioentijd.

De nieuwe maatregel dubbeltelling militair pensioentijd maakt deel uit van het arbeidsvoorwaardenakkoord van 2000-2001. Zij wordt berekend met ingang van 1 januari 2002.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie