Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA wil ethisch Toetsingskader biotechnologie

Datum nieuwsfeit: 21-01-2002
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

CDA

Ross: ethisch toetsingskader biotechnologie nodig

Het CDA wil dat de regering een ethisch kader opstelt waaraan de diverse toepassingen van biotechnologie vooraf worden getoetst. Zo`n duurzaam kader van waarden als meetlat voor de ontwikkelingen moet ervoor zorgen dat er geen toepassingen komen die maatschappelijk onwenselijk zijn. Woordvoerster Clemence Ross-van Dorp bepleitte dit tijdens het overleg over de Integrale Beleidsnota Biotechnologie.

Clemence Ross-van Dorp: "De biotechnologie biedt kansen voor duurzame landbouw, een betere gezondheidszorg en een schoner milieu. Deze kansen kunnen worden benut als er optimale waarborgen komen voor de veiligheid, de transparatie, goede informatie-voorziening en ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie